Суспільство

Як обирати одяг в інтернет-магазинах

Сьогодні інтернет-магазини дуже популярні. 70% інтернет-користувачів готові замовляти одяг та взуття онлайн. Але інші 30% все ще побоюються займатися онлайн-шопінгом. Їх турбують питання: як правильно визначити розмір одягу? як захистити себе від недобросовісних продавців? де взагалі шукати якісні речі? На ці запитання ми дамо відповіді у нашій статті.

 Де шукати магазини з якісним одягом

В інтернеті є мільйони онлайн-магазинів, але не всі з них заслуговують на довіру. Наприклад, розпродаж фірмових речей за надто низькими цінами — привід бути пильними та обережними.

Аби перевірити невідомий інтернет-магазин, потрібно уважно прочитати інформацію на сторінці контактів. Перегляньте, чи є там назва, відомості про юридичну особу, адреса офісу, контактні телефони, пошта тощо. Наприклад, зайдіть на сайт etnodim.com.ua – це магазин вишиванок у м.Львів. Тут можна побачити, яка інформація міститься на сторінках легального магазину.

Варто почитати відгуки про якість та доставку товару. Для порівняння бажано переглянути різні джерела, оскільки частина з них може бути куплена. Рекомендуємо також пошукати фотографії товару, які зроблені реальними покупцями. Великий плюс для магазину — можливість замовити товар з післяплатою. Тоді якість одягу можна перевірити при отриманні. Такі нехитрі дії захистять покупців від шахраїв, які продають підроблений та неякісний товар.

І, звичайно, існують перевірені тисячами покупців офіційні інтернет-магазини брендів, де замовляти зручно та безпечно.

6

Як вгадати розмір

Щоб правильно обрати розмір, потрібно визначити параметри тіла за допомогою сантиметрової стрічки. Що вимірюють?

  • Обхват грудей та під грудьми
  • Обхват талії та стегон
  • Бокову довжину штанів
  • Довжину внутрішнього шву крокового зрізу штанів
  • Довжину рукава
  • Обхват шиї
  • Зріст

Бажано не вгадувати розмір, а підібрати його за розмірною сіткою. Розмірна сітка одягу – таблиця, де навпроти кожного розміру вказано параметри людини. У різних брендів сітки відрізняються.

Звична для нас таблиця розмірів жіночого верхнього одягу починається з XS та закінчується XL. Це міжнародна система розмірів. Але в окремих країн є власні розмірні сітки, наприклад США чи Велика Британія. Тобто, якщо ви зазвичай носите пальто розміру S, за їхніми параметрами вам підійде XS або M.

Іноді використовують пострадянську розмірну сітку, котра містить розміри від 40 до 66, де цифра – це напівобхват грудей. Єдине, що не завжди враховує табличка – це зріст. Жіночий одяг зазвичай шиють на 165-170 см без градації за зростом.

Магазини можуть додати реальні заміри конкретного виробу. На фабриці одяг вимірюють за всіма необхідними параметрами, щоб покупець уявив, як річ сяде по фігурі. Або ж зазначити параметри моделі на фото, як на сайті інтернет-магазину «BELLA BICCHI». Це найкорисніші  помічники у виборі розміру одягу.

Як захистити себе від недобросовісних продавців у соцмережах

Жінки також полюбляють шопінг на комерційних сторінках у соціальних мережах. Кількість українських користувачів мережею Instagram у 2018 році становила 11 мільйонів осіб. Не дивно, що майже кожен бізнес вже створив власну сторінку для продажів у цій соціальній мережі.

Але покупець може натрапити не на магазин, а на фізичну особу-продавця, а вони не завжди порядні. Перед замовленням товару на особистій сторінці продавця потрібно зробити наступне:

  1. Перевірити відгуки та впевнитись у їхній правдивості.
  2. В особистому листуванні попросити додаткові «живі» фото одягу та реальні заміри.

Якщо все влаштовує, радимо замовити товар накладеним платежем. Це захистить покупця від шахраїв, которих у мережі вистачає. Сподіваємось, наші корисні поради зроблять ваш онлайн-шопінг цікавішим та безпечнішим, а придбані речі будуть тішити ще довгий час.

Реклама

Ще статті по темі

Back to top button