Суспільство

Як отримати компенсацію за працевлаштування внутрішніх переселенців

6700 гривень щомісяця за працевлаштування внутрішніх переселенців — на таку компенсацію сьогодні може розраховувати роботодавець.  З початку дії цієї програми (квітень 2022 року) нею скористалися 89 роботодавців області, які працевлаштували 194 внутрішньо переміщених осіб. Про це повідомляють в Чернігівському обласному центрі зайнятості.

Програма діє на період воєнного стану та протягом 30 календарних днів після його скасування. Тривалість компенсації — 2 місяці.

Для отримання компенсації роботодавцю необхідно подати заяву до структурного підрозділу обласної служби зайнятості, розташованого за місцем перебування роботодавця.

Це можна зробити:

  • в електронній формі – через портал «Дія»;
  • в паперовій – особисто під час відвідування центру зайнятості або на адресу електронної пошти відповідного центру зайнятості.

До заяви обов’язково  додається пакет документів:

  • копія наказу про працевлаштування особи;
  • відомості про працівників, які є застрахованими особами (ПІП, реєстраційний номер облікової картки платника податків або серія та номер паспорта);
  • копія довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи.

Подати заяву на компенсацію необхідно не раніше, ніж за 5 календарних днів після працевлаштування працівника з-поміж переселенців.

Щодо отримання компенсації витрат на оплату праці за працевлаштування ВПО можна проконсультуватися за телефоном (0462) 77-90-25 або в Telegram-каналі.  

Ще статті по темі

Back to top button