Суспільство

Як правильно вибирати стабілізатори напруги

Забезпечити безпечну роботу різної електричної техніки із-за сплесків напруги допоможе стабілізатор напруги. Даний прилад сприяє запобіганню пошкодження техніки від зниженої або підвищеної напруги. У цій статті ми розглянемо, на що звертати увагу при виборі стабілізаторів напруги та які існують способи встановлення стабілізатора.

Види стабілізаторів

Перепади у мережі неминучі. Різкі стрибки напруги призводять до псування електротехніки. Стабілізатори напруги є незамінними помічниками на різних підприємствах. Купівля стабілізаторів для дому – питання особистого вибору. Незважаючи на великий вибір стабілізаторів, вони діляться лише на 3 види:

  • Феромагнітні. Регулювання струму відбувається за допомогою магнітного осердя. Підходять для використання у приватних будинках.
  • Електромеханічні. Регулювання струму відбувається при використанні струмознімача та трансформатора. Підходять для невеликих електроприладів: музична апаратура, вимірювальні прилади, чайники тощо.
  • Електронні. Працюють від електронних ключів. Відрізняються невеликими розмірами, оснащені цифровим дисплеєм, що показує показники струму.

Залежно від обраного вами виду стабілізатора залежить його вартість та технічні характеристики.

Що важливо знати під час виборів

Насамперед варто визначитися, для якої мети вам необхідний стабілізатор напруги. Якщо ви збираєтеся використовувати прилад в однофазній мережі, слід придбати однофазний стабілізатор. Для трифазної мережі трифазний стабілізатор.

Щоб захистити свої електроприлади від перевантаження та замикань, слід купувати стабілізатори напруги із системою захисту. Деякі стабілізатори можуть мати систему самодіагностики та захист від перегріву.

Способи встановлення стабілізатора

Залежно від типу корпусу та способу встановлення, стабілізатори поділяються на такі види як:

  • Настінно-навісні. Кріпляться на вертикальні поверхні.
  • Стійкові. Мають плоский корпус та стандартну ширину, дозволяють економити простір.

Підлога. Найпопулярніший вид стабілізаторів. Підлогові стабілізатори існують середньої та малої потужності. Для промислових підприємств стабілізатори напруги високої потужності є великими вертикальними шафами.

Реклама

Ще статті по темі

Back to top button