Суспільство

Як проходить пересадка волосся?

Австрійська імператриця Сіссі вела особливий зошит обліку втрачених волосин. Вона настільки переживала про красу своєї шевелюри, що фрейліни ховали її волоски на липку стрічку під фартухом. Коли Сіссі виявила обман, вона впала в депресію на кілька днів.

Алопеція не лікується шампунями і масками з мас-маркету. Якщо причини облисіння виявлено і всі консервативні методи не дали позитивного результату, трихолог рекомендує пацієнту радикальне вирішення проблеми — трансплантацію волосся. Ефективна пересадка волосся в Києві проводиться в клініці Diamond laser із застосуванням методик FUE та FUT. Чим відрізняються техніки і скільки взагалі у нас волосся?

Скільки волосся на голові?

Все залежить від статі (у жінок волосся на 10% більше) і кольору волосся:

  • у блондинів волосяних цибулин близько 160 тис., але волоски тоненькі, 0,3мм;
  • кучеряві руді можуть похвалитися 60-80 тис. жорстких пружних волосин товщиною 0,7 мм;
  • у брюнетів в середньому 110 тис. фолікулів, товщина волосини 0,5 мм;
  • шатени від природи обдаровані 90 тисячами волосків товщиною 0,4 мм.

З віком товщина волосся стабільно збільшується, а кількість знижується. У новонародженого 600 фолікулів на 1 см². До одного року кількість знижується до 400, до 12 років залишається 320. До 30 років здорова людина втрачає 15% фолікулів. Норма втрати в день становить для жінок — 80, для чоловіків – 120 волосин. Тепер зрозуміло, чому облисіння для чоловіків — норма, а для жінок — трагедія?

32

Пересадка волосся

Для трансплантації лікар бере власне волосся пацієнта з потиличної частини — там їх густота максимальна. Волосся знаходиться в різних стадіях росту, до 90% фолікулів «сплять», тому при пересадці враховується не кількість волосинок, а кількість волосяних цибулин.

Застосовують дві методики трансплантації:

  • FUT (Follicular Unit Transplantation) — це клаптева техніка, при якій пересаджують шматочок шкіри з живими фолікулами;
  • FUE (Follicular Unit Extraction) — безшовна сучасна методика, при якій пересаджують графти з 1-3 волосяних цибулин.

Безшовна методика FUE надскладна, під час однієї процедури хірург ювелірно пересаджує до 4000 графтів, або до 12000 волосин. Пошкодження шкіри мінімальні. Кількість сеансів залежить від зони ураження алопецією.

Після пересадки волосся продовжує розвиватися в звичайному режимі. Пересаджені волосся можна мити, підстригати, укладати і заплітати в коси.

Реклама

Ще статті по темі

Back to top button