Суспільство

Як провести процедури діалізу в воєнних умовах: роз’яснення МОЗ

Діаліз — вивід з організму токсинів і надлишків рідини за допомогою процедури очищення крові. Пацієнти із хронічними хворобами нирок мають проходити таку процедуру кілька разів на тиждень.

МОЗ інформує, як і де можна отримувати діаліз під час воєнних дій.

Якщо людина виїхала із зони активних бойових дій в безпечне місце, то потрібно звернутися до найближчої лікарні, яка має договір з НСЗУ Національна служба здоров’я України за напрямом гемодіалізу або перитонеального діалізу.

Знайти такі лікарні можна на дашборді НСЗУ https://bit.ly/3KvF2DI (вкладка «Укладені договори про медичне обслуговування населення») або уточнити у оператора контакт-центру НСЗУ за номером 16-77.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які аптеки працюватимуть сьогодні на Чернігівщині

Наприклад, у Львівській області послуги гемодіалізу за договором з НСЗУ надають 11 медичних закладів, в Івано-Франківській — 9, Дніпропетровській, Запорізькій, Кіровоградській — по 8, Тернопільській — 6, Чернівецькій — 5, Волинській, Рівненській, Одеській — 4, Закарпатській — 2.

Якщо людина залишається вдома та змушена змінити лікарню через неможливість безпечного проведення процедури діалізу.

За посиланням https://bit.ly/3vSOYTY міститься інформація про лікарні, які надають послуги діалізу в Києві, а також у Київській, Харківській, Донецькій, Запорізькій, Чернігівській, Житомирській, Вінницькій, Черкаській, Кіровоградській, Дніпропетровській та Сумській областях. У таблиці також є адреси та контактні дані лікарень, коментарі стосовно готовності закладу приймати нових пацієнтів.

За посиланням https://bit.ly/3pyseoi можна переглянути карту місць проведення гемодіалізу у відділеннях медичного закладу по всій Україні.

Працюємо! Вистоїмо! Переможемо!

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: МОЗ

Ще статті по темі

Back to top button