Суспільство

Як у блокадних умовах чернігівські медики бійця врятували

Кожну людину, яка під час бойових дій у нашому регіоні і в найтяжчий для Чернігова період залишилася на робочому місці та виконувала свої професійні обов’язки, можна назвати героєм. Це комунальники, люди, які пекли хліб, возили воду, ремонтували під обстрілами, ризикуючи життям, усе, що потребувало негайного ремонту. Звісно, низький уклін також нашим медикам, які не зрадили клятву та допомагали людям.

Про один із маленьких епізодів самовідданої роботи лікарів розповів журналістам ЧЕline чоловік, який назвався Віталієм. Він зазначив, що захотів поділитися такою інформацією, аби люди більше дізналися про медиків, які сумлінно виконують свої обов’язки.

«Треба, щоб Чернігів знав своїх героїв. Адже це люди, які рятують інші життя, витягують пацієнтів із того світу. Так було у мирний час, так було під час бойових дій на нашій території і так є нині. Вирішив порушити цю тему через те, що такі люди часто залишаються в тіні», – в коментарі для ЧЕline зазначив Віталій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівець пропонує перейменувати вулиці на честь місцевих Героїв

Також чоловік розповів про випадок із порятунком чернігівськими лікарями нашого бійця. До речі, випадок цей Віталій вважає унікальним через співпрацю лікарів, військових і чернігівського комунального підприємства.

«Під час блокади Чернігова була ситуація. До другої міської лікарні привезли військового. Щоправда, не знаю, з якої бригади. У бійця були проблеми з серцем. А щоб встановити точний діагноз і надати відповідне лікування, треба було провести якісне обстеження, зокрема зробити коронарографію. Тож треба було запустити апарат ангіограф. Але на той час в усьому Чернігові не було світла. Відповідно, зробити якісне обстеження було практично нереально. Тож командир цього бійця запитав, що потрібно для проведення цієї процедури. Йому пояснили, що потрібен величезний електрогенератор, аби була змога запустити кардіологічний апарат. Командир знайшов такий генератор на водоканалі. Генератор привезли і бійцю зробили коронарографію. І потім провели процедуру стентування. Тож бійцю надали потрібну допомогу і фактично врятували його, запобігши інфаркту. Нині, наскільки знаю, людина живе абсолютно повноцінним життям і навіть за тиждень після лікування боєць повернувся до строю», – розповів чоловік.

Віталій також зазначив, що в порятунку згаданого бійця брав участь його товариш – лікар Олександр Падій.

«Він один із тих, хто брав не головну, але безпосередню участь у порятунку того бійця. Також Олександр розповів, що під час одного з прильотів у другу міську лікарню, коли з травмпункту летіли вікна, то лікаря, який надавав основну медичну допомогу військовому, усього посікло склом. Звісно, що йому обробили рани, зробили перев’язки і навіть за таких обставин він залишився в строю працювати», – розповів Віталій.

То чоловік справедливо вважає, що про медиків, які просто працюють і надають допомогу іншим людям, треба розповідати більше.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button