Суспільство

Як вибрати квартиру для дитини в новобудовах Чернігова та України

 

В Україні гостро стоїть питання з нерухомістю. Молоді люди роками збирають на власне житло, позичають гроші в родичів чи оформлюють іпотечні кредити під величезні відсотки. Через таку складну ситуацію все більше батьків заздалегідь турбуються щодо нерухомого майна для дитини.

Багато сімей ретельно підбирають квартири, щоб у майбутньому їх вигідно перепродати або подарувати дітям на повноліття. Неймовірна кількість інвесторів цікавляться не вторинним, а саме первинним ринком. Об’єкти старого житлового фонду не приваблюють покупців. Такі будинки вже сильно застаріли, тому за 15-20 років вони будуть коштувати ще дешевше.

Абсолютно резонно українці розглядають для інвестицій саме новобудови України. Навіть всупереч ризикам із неперевіреними часом комунікаціями та інфраструктурою майно залишається ліквідним.

23135413412

Й ось чому:

  • нові будинки розраховані на 100 та більше років експлуатації;
  • девелопери реалізують у ЖК вентильовані та утеплені фасади (це зменшує витрати на опалення та не перешкоджає мікроциркуляції повітря);
  • зараз забудовникам доступно більше технологій та матеріалів, які забезпечують надійність багатоповерхівкам;
  • зручне планування дозволяє реалізувати будь-який дизайн інтер’єру;
  • прибудинкова територія комплексу облагороджена, поруч створена необхідна інфраструктура.

У будь-якому разі придбання житла на первинному ринку стане вигідним вкладенням грошей. На відміну від вторинного ринку нові об’єкти повільніше знецінюються. Крім того можна декілька років здавати приміщення в оренду. Це покриє витрати на комунальні послуги, а також дозволить щось відкласти.

Деяким власникам вдається реінвестувати отриманий з оренди прибуток. Потім отримані кошти витрачаються на навчання дитини у ВНЗ або ремонту квартири.

Але перед підписанням договору купівлі-продажу потрібно враховувати кожний нюанс. Якщо будинок розташований на околиці, поруч зі шкідливим виробництвом або далеко від інфраструктури, то придбання житлоплощі буде невигідним.

ТОП-4 важливих нюансів під час підбору квартири в Чернігові

1231412323

Процедура купівлі майна для молодої родини та дитини суттєво не відрізняється. Покупцю лише потрібно не забувати про 4 основні чинника, які суттєво впливають на ціну 1 м2.

  1. Розташування – це важливий пункт, який найсильніше впливає на вартість нерухомості. Чим ближче до центру та престижних районів, тим вище цінник м2. Хоча батькам необов’язково переплачувати за квартиру. Якщо до повноліття маляти ще довго, можна не зациклюватися на конкретному мікрорайоні. Підійде будь-яка квартира;
  2. Благонадійність девелопера – враховуйте кількість добудованих ЖК, читайте відгуки клієнтів. Коли забудовник здає будинки в строк, не порушує будівельні норми та не ігнорує побажання інвесторів, тоді готова багатоповерхівка простоїть століття;
  3. Інфраструктура – хоча Чернігів належить до міст середнього розміру, все одно важливо враховувати наявність соціально-побутових об’єктів поблизу. Ніхто не хоче їхати до найближчого магазину на громадському транспорті або машині по 10-20 хвилин. Це відіймає багато сил та грошей. Усе необхідне повинно бути в пішій доступності;
  4. Екологія – перевіряйте чи є поруч із новими будинками великі виробництва, транспортні розв’язки, старі цвинтарі або склади з хімікатами. Близькість перерахованих об’єктів не додає комплексу цінності в очах інших та знижує вартість квадратних метрів. А ще таке сусідство забруднює повітря та стає причиною захворювань дихальної системи, важливих органів та інших захворювань.
 Реклама

Ще статті по темі

Back to top button