Суспільство

Громада на Чернігівщині стала другою домівкою для переселенців

Нині Україна переживає тяжкі часи, коли багато людей унаслідок війни втратили житло або були змушені покинути рідні домівки, рятуючи своє життя. Чимало переселенців нині живуть у Менській громаді на Чернігівщині.

За словами Юрія Стальниченка, секретаря Менської міської ради в громаді проживають переважно ВПО з Харківської, Херсонської областей, із Чернігова. А нині вже є випадки, що громада приймає переселенців із північних громад Чернігівщини, які перебувають під постійними обстрілами, тож жити там украй небезпечно.

Для цих людей у співпраці з американським фондом облаштовують гуртожиток.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Наталія Реброва розповіла про перші кроки на посаді генерального директора НАІЗ «Чернігів стародавній»

Йдеться про облаштування будівлі комунальної форми власності – двоповерхового будинку без вікон, з одними рамами. Тобто є стіни, в яких давно ніхто не живе. Але експерти визначили, що його можна відновити. Тому і вирішили, що будинок має приносити користь, і в ньому буде житло для внутрішньо переміщених осіб, кількість яких не зменшується.

«До осені наступного року роботи повинні завершитися. Тоді вже будемо визначати, кому потрібне житло. Розробляючи проєкт, виходили з розрахунку 6 квадратних метрів житлової площі на людину. Це тимчасове житло за принципом гуртожитку. Там будуть спільні кухні та санвузли», – розповів Стальниченко.

Ірина Осташко

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button