Суспільство

Як вибрати ліжко для підлітка?

Діти швидко ростуть, і їхні уподобання та потреби змінюються разом із дорослішанням. Перш за все, необхідно взяти до уваги, що кімната повинна бути відповідним чином адаптована до віку дитини. Якщо пофарбувати стіни, замінити підлогу або підібрати аксесуари разом із дитиною не так складно, то купити ліжко односпальне для підлітка може видатися складним завданням. На що звернути увагу при виборі молодіжного ліжка — розповідаємо в цьому матеріалі.

Коли потрібно замінити ліжко?

Загалом придбати ліжко «дорослого» розміру можна, коли дитина ще маленька. Це допоможе уникнути додаткового капіталовкладення, адже таке ліжко прослужить багато років. Однак, якщо дитині виповниться 12-14 років, вона може захотіти переобладнати свою кімнату на свій смак. Якщо батьки готові підтримати в цьому дитину, то вибір нового ліжка неодмінно стане на порядок денний.

Якого розміру має бути односпальне ліжко?

Розмір ліжка повинен бути не менше ніж 80х200 см, а краще вибирати розміри 90х200 см. Якщо площа дозволяє це зробити, можна розглянути розмір 120х200 см, адже чим ширше ліжко, тим воно зручніше.

Якщо ж кімната невелика, тоді варто пошукати розкладну канапу, яка вдень ​​служитиме диваном. Також непогано використати ліжко на антресолі, де вгорі буде місце для сну, а внизу — зона для навчання.

Який вибрати каркас односпального ліжка?

Вибір каркаса залежить від дизайну інтер’єру. Металічні каркаси краще вписуються в мінімалістичний стиль. Дерев’яне ліжко можна адаптувати до будь-якої кімнати. Якщо необхідно максимально використати вільний простір, можна вибрати ліжко з вбудованим контейнером, де зберігатиметься постільна білизна.

Яким має бути матрац односпального ліжка?

Ліжко для підлітка повинне бути, перш за все, зручним. Комфорт сну — основа, яка забезпечить дитині гарне самопочуття. Тому головним фактором, який впливає на якість сну, є правильно підібраний матрац.

Вибираючи матрац, варто звернути увагу на моделі з пінополіуретану. Серед їх переваг можна виділити такі якості:

  • зручність;
  • ідеальна адаптація до положення тіла;
  • підтримка хребта;
  • довговічність;
  • гіпоалергенність;
  • хороша циркуляція повітря.

Вибір зручного та функціонального ліжка — завдання непросте, особливо для підлітка, який має свій погляд щодо облаштування кімнати мрії. Знайти відповідні меблі можна в магазині Home Club. Завдяки їм можна забезпечити дитині максимальний комфорт.

Реклама

Ще статті по темі

Back to top button