Суспільство

Як вибрати шолом: поради професіоналів

Жоден комплект військового спорядження неможливо уявити без тактичного шолома. Цей аксесуар виконує не тільки захисну функцію, але й дозволяє закріплювати на корпусі різні пристрої, включаючи камери, прилади нічного бачення та рації. Вибрати хороший шолом ви зможете в інтернет-магазині Defence Ukraine за посиланням https://ukrdef.com.ua/. Ми допоможемо визначитися з особливостями вибору.

Критерії вибору тактичного шолома

Перш ніж замовити цей тип військової амуніції, важливо з’ясувати головні параметри:

  • конструкція шолома;
  • матеріал, із якого він виготовлений;
  • рівень захисту;
  • розмір.

Вибір конструкції та форми шолома дуже важливий, тому що вигини дозволяють згладжувати удари від влучання куль. Існують як полегшені моделі, так і з додатковим захистом лобної та потиличної частини. Окремі модифікації також захищають вуха та фіксують активні навушники.

Якщо раніше більшість виробників військового спорядження пропонувала важкі шоломи зі сталі, сьогодні основним матеріалом став кевлар. Він має арамідні волокна, які з’єднані в кілька шарів. Багатошарова структура волокон дозволяє захистити голову солдата як від влучання куль різних калібрів, так і від осколкових поранень. І головне — арамідне волокно стало набагато легше. Деякі виробники пропонують шоломи з високомолекулярного поліетилену, хоча такий матеріал дещо гірший за кевлар.

Щодо рівня захисту, на сьогодні найкращим вибором будуть моделі з класом NIJ IIIA, який відповідає вимогам ДСТУ 1. Розмір виробу менш важливий, оскільки сучасні модифікації комплектуються різними утяжками та ущільнювачами для припасування за об’ємом голови.

Особливості шоломів Defence Ukraine

На сайті Defence Ukraine ви знайдете якісні та функціональні шоломи, які виготовлені з міцного та легкого арамідного волокна. Вони комплектуються підвісною системою для кріплення обладнання, а також оснащуються двома кулями педів. Для захисту вух передбачені активні шумоподавляючі навушники, в які вмонтовано стереомікрофон. Більш детальну інформацію про це та інші види військового спорядження ви зможете отримати в консультантів компанії.

Реклама

Ще статті по темі

Back to top button