Суспільство

Як виробники харчової упаковки та відер забезпечують якість своєї продукції та яким стандартам вони повинні відповідати, щоб гарантувати безпеку споживачів?

Безпека споживачів є одним із пріоритетів для виробників харчових продуктів. Як вони гарантують, що харчові продукти не будуть забруднені? Які матеріали та технології вони використовують найчастіше? Ми перевірили!

Чому захист харчових продуктів такий важливий?

Основна функція упаковки – захист. Багато продуктів харчування проходять довгий шлях, перш ніж потрапляють до місць продажу, а звідти – до споживачів. Протягом цього часу їжа піддається впливу несприятливих факторів, які можуть негативно вплинути на її органолептичні характеристики, такі як смак, запах або текстура. Неправильне зберігання також є значним ризиком. Зберігання харчових продуктів у невідповідних умовах (наприклад, під прямими сонячними променями) може призвести до розвитку небезпечних для здоров’я мікроорганізмів.

Яким вимогам повинна відповідати харчова упаковка, щоб потрапити на ринок?

Упаковка для харчових продуктів повинна бути: герметичною, гігієнічною, стійкою до пошкоджень та мікробіологічного розкладання. Контейнер не повинен бути виготовлений з матеріалів, які призводять до значних змін складу або властивостей продуктів, що зберігаються в ньому. Тому неприпустимо використовувати матеріали, які можуть становити небезпеку для людей або суттєво впливати на якість харчових продуктів.

Як переконатися, що упаковка безпечна? Підтвердженням високої якості упаковки є, зокрема, сертифікація ISO 9001 та BRC.

Найпопулярніша упаковка в харчовій промисловості

Одним із найпоширеніших матеріалів у харчовій промисловості є легкий, міцний і відносно недорогий пластик. Пластикові контейнери, доступні на сайті виробника «Пласт-Бокс Україна»: https://plast-box.com.ua/, виготовлені з матеріалів, дозволених для прямого контакту з харчовими продуктами. Йдеться насамперед про поліпропілен. Поліпропілен – це пластик без кольору і запаху, який характеризується високою термопластичністю. Це означає, що після нагрівання до потрібної температури (наприклад, при литті під тиском) йому можна надавати форму майже будь-яку форму. З нього виготовляють харчові відра різної місткості та різноманітних форм.

Цей вид пластику також використовується у виробництві тари для хімічної промисловості (його використовує, наприклад, виробник пластикової упаковки для хімічних засобів «Пласт-Бокс Україна» https://plast-box.com.ua/predlozhenie/vidra/katalog-produktiv/prjamokutni/).

Забезпечення високоякісного пакування та належного зберігання харчових продуктів є обов’язком кожного виробника. Щоб переконатися, що тара не становить ризику для споживачів, варто працювати з перевіреними постачальниками упаковки, які використовують безпечні та сертифіковані матеріали.

Реклама

Ще статті по темі

Back to top button