Суспільство

Як живе Прилуцький район в умовах війни

Продовжуємо інформувати про роботу органів влади на території Чернігівської області. Сьогодні — мова про Прилуцький район.

Районна військова адміністрація опікується питаннями життєдіяльності населених пунктів району. Чітко налагоджена співпраця з територіальними громадами.

Усі підрозділи ЗСУ, які виконують завдання на території Прилуцького району, отримають підтримку: організовано місця дислокації, матеріально-технічне забезпечення.

Налагоджено співпрацю з волонтерами з питань підвезення та розподілу гуманітарної допомоги. Гуманітарна допомога надходить регулярно: харчі, одяг та засоби особистої гігієни, ліки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ситуація в Ніжинському районі: окуповані села, загиблі і гумдопомога

Ціни на значущі ресурси та харчові продукти тримають на контролі. Контролюють їх працівники військової адміністрації спільно з представниками Держпродспоживслужби та Прилуцького райвідділу Нацполіції. У разі виявлення завищення цін в. о. начальника Прилуцької районної військової адміністрації Володимир Чернов особисто виїжджає на місце для проведення співбесіди та врегулювання цін. Для недопущення спекуляцій та продажу гуманітарної допомоги здійснюються рейди. У разі виявлення таких фактів, продукція вилучається для потреб ЗСУ.

На базі  гуртожитків, територіальних центрів, дитсадків облаштовано місця для розміщення біженців. Органи місцевого самоврядування проводять реєстрацію вимушених переселенців.

Підприємства, відповідальні за стан електро-, тепломереж, водопостачання працюють у штатному режимі. Проблем з мобільним зв’язком та інтернетом нині на території району немає.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button