Суспільство

Як зібрати свій бебі-бокс: 10 необхідних речей для новонародженого

Ідеального набору, мабуть, не існує, адже батьки готуються до зустрічі наосліп і часто не мають навіть гадки, які цікавинки на них чекають. Однак є певний стандартний список, що з найбільшою вірогідністю знадобиться малюкові після пологів, і про це ми поговорили із консультантами з дитячого догляду французького бренду Mixa.

Люлька. Спальне місце для дитини важливо влаштувати з першого дня народження. Навіть якщо ви плануєте спільний сон, вам знадобиться безпечне місце, куди можна покласти дитину і зручно її заколисати.

Пелюшки. Тонкі й теплі, вони знадобляться і в тому випадку, якщо ви вдягатимете новонародженого в бодіки й чоловічки. Пелюшки — класичний засіб догляду, їх не буває забагато.

Боді. На сьогодні основна “форма” немовлят, яка витіснила пелюшки. Приготуйте їх якомога більше, різного розміру, адже перші боді стають замалі вже за тиждень-другий життя дитини.

Капелюшок. Хатній капелюшок захищає голівку від протягів. Має бути виключно бавовняний, бажано без зав’язок під обличчям, які можуть заважати дитині.

Шампунь для немовлят. Із перших днів життя якісна косметика для купання дуже важлива. Раз на день, найчастіше перед нічним сном, дитину купають, і кілька разів на тиждень можна використовувати косметичний засіб, на якому є примітка, що він не подразнює очі.

Беби бокс 2

Крем зволожуючий. Догляд за чутливою і сухою шкірою новонародженого потребує гарного крему, щоб зволожувати різні частини тіла малюка. Найчастіше в дітей першого місяця життя дуже суха шкіра на ніжках і ручках, почервоніння та подразнення у різних інших місцях. Помірне змащування кремом сухих ділянок після купання допомагає уникнути лущення шкіри та дискомфорту в дитини.

Підгузки. Перші підгузки розраховані на вагу від 2,5 до 4 кг, тому підійдуть будь-якому малюкові. Чим більше буде приготовано підгузків, тим краще, адже новонароджені роблять свої справи по 15-20 разів на день! Не варто купувати підгузки в формі трусиків, які найчастіше незручно одягати й знімати.

Вологі серветки. Дуже корисна річ, яку слід заздалегідь приготувати якомога більше. Трьох упаковок по 100 шт вистачить на кілька місяців. Вологими серветками можна прибирати за немовлям, використовувати замість туалетного паперу тощо.

Термометр. Власне, термометрів треба кілька — класичний ртутний для точного вимірювання температури тіла, електронний, кімнатний, а також водний для купання.

Наплічник для перенесення. Дуже корисна штука, яку батьки використовують тоді, коли за якихось обставин не можуть взяти з собою візок. Наплічник робить маму мобільнішою, можно всадити або вкласти дитину будь якого віку і зробити свої справи — покупки чи піти в гості.

Збирати “придане” малюкові на народження — давня традиція. Набір найнеобхідніших речей стає в пригоді одразу після народження, а багато майбутніх мам готують немовляті “коробки” із розрахунку на перший рік життя. Готуйтеся до найщасливішої зустрічі спокійно і натхненно, адже ваша майбутня дитина розраховує на вас!

Реклама

Ще статті по темі

Back to top button