Суспільство

Як зробити вулицю світлішою: поради селянам Чернігівщини

Упродовж останніх років на Чернігівщині освітлено чимало населених пунктів. І селяни радіють, що хоча б на центральних вулицях у темну пору доби стало суттєво видніше. Бо не так страшно повертатися ввечері додому з роботи. До того ж, зменшується ризик травмуватися в темряві.

Проте не всі живуть у центрі. А, як відомо, на сільські задвірки цивілізація доходить в останню чергу, якщо взагалі доходить… Тож не випадково у людей виникає бажання самотужки докласти зусиль для електрифікації своїх вулиць. Або хоча б повісити ліхтар біля свого двору. Але сільські жителі не знають, як це зробити. Тож надіслали звернення до редакції саме з цього приводу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Новгороді-Сіверському триває реконструкція мережі вуличного освітлення

Оскільки питаннями електрифікації, зокрема електроопорами, опікується «Обленерго», ми вирішили переадресувати питання до цієї компанії. Але там відповіли, що це не сфера компетенції товариства. Натомість порадили звернутися з цією проблемою до відповідних сільських чи селищних рад.

«У сільській чи селищній раді мають порадити, до кого звертатися людям з питанням освітлення, або визначать підрядника чи якусь особу, яка вкрутить лампочки або виконає іншу потрібну роботу», – пояснили в «Обленерго».

До речі, виведення ліхтарика біля двору не буде порушенням, однак за умови, якщо він буде під’єднаний до приватної системи обліку, а спожита в такий спосіб електроенергія буде оплачена.

Але всі роботи, пов’язані з електрикою і напругою, мають виконувати професіонали. Аби особиста необачність не обернулася трагедією.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button