Суспільство

Яка подальша доля Ялівщини

Чернігівська Ялівщина – це не тільки одне з місць відпочинку в обласному центрі, давня історична локація (про це свідчать археологічні знахідки), а ще й регіональний ландшафтний парк загальною площею майже 169 тис.га.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Білоруські журналісти написали статтю про Чернігів і підготовку до зими

Станом на зараз триває робота над проєктом, відповідно до якого територія парку буде розділена на 4 зони: регульованої та стаціонарної рекреації, заповідна та господарська. Понад 55% території парку належать до регульованої зони, тобто до звичного місця відпочинку й оздоровлення чернігівців та гостей міста. Стаціонарна зона за проєктом невелика – 0,05% території, тут планується розміщення інфраструктури для туристів і відпочивальників, наприклад, готелі, кемпінги, глемпінги тощо. Заповідній зоні, де буде здійснюватися збереження та відновлення цінних природних комплексів та об’єктів, відведено 11,7% території парку. У цій зоні будуть дозволені тільки піші прогулянки. І майже 33% території належатимуть до господарської зони, яка буде використана для подальшого розвитку та функціонування РЛП «Ялівщина».

Готовий проєкт передбачатиме деталізацію, науковий опис роботи, установчі документи та розписану стратегію розвитку лісопарку на десять років наперед.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Чернігівщина туристична

Ще статті по темі

Back to top button