Суспільство

Яка стратегія потрібна новоствореним ОТГ

*Актуально

Успішний розвиток громади неможливий без бачення її майбутнього, визначення пріоритетних питань і шляхів їх вирішення. Команду «Нашого краю» представляють місцеві жителі, а тому вони якнайкраще обізнані з проблематикою Борзни та сіл, що увійдуть до Борзнянської ОТГ, – Кинашівки, Забілівщини, Малої Загорівки, Миколаївки, Іванівки, Суховодки, Оленівки, Прачів, Адамівки.

Ремонт доріг і вуличного освітлення. Для жителів Борзнянської ОТГ це гострі питання, які необхідно вирішувати першочергово. Особливо ремонту потребують дороги в сільських населених пунктах, також необхідні відновлення та модернізація вуличного освітлення. Ми ставимо завдання щороку виділяти кошти на капітальний і поточний ремонт доріг, реалізацію проектів сучасного енергоощадного освітлення вулиць не тільки в центрі громади, а й у селах. Комфортне життя – у кожному куточку громади.

Поліпшення медичного обслуговування. Реформа системи охорони здоров’я ставить більше запитань, аніж дає на них відповідей, а тому викликає занепокоєння в місцевих жителів. Ми подбаємо про налагодження системи якісної медичної допомоги в нашій громаді. За прикладом інших громад Чернігівщини ставимо завдання – збереження ФАПів у селах, налагодження роботи сучасних амбулаторій сімейної медицини. Адже громади мають можливість запрошувати до себе лікарів, пропонуючи їм житло та конкурентну заробітну плату. Якісна медицина – здорова громада.

Створення нових робочих місць. Розвиток Борзнянської громади потребує підтримки малого і середнього бізнесу. Невеликі підприємства з переробки сільськогосподарської продукції, кооперативи не лише сприятимуть зайнятості місцевого населення, а й забезпечать жителів громади якісною та екологічно чистою продукцією, допоможуть підвищити прибутковість місцевих виробників. Підтримка підприємництва у громаді.

Покращення транспортного сполучення між населеними пунктами громади. Ініціюватимемо проведення прозорого конкурсу серед перевізників на обслуговування маршрутів у громаді, відстоюватимемо питання налагодження регулярного автобусного сполучення між Борзною і селами громади, а також з обласним центром. Ставимо за мету забезпечити 100% підвіз учнів, які цього потребують, до шкіл. Якісний транспорт – нашій громаді.

Організація дозвілля дітей і молоді. Підтримуватимемо місцеві проекти розвитку творчості та спорту серед дітей і молоді. Ініціюватимемо виплату стипендій талановитим школярам, призерам всеукраїнських конкурсів і змагань. Запропонуємо до схвалення програми підтримки родин із дітьми у Борзнянській ОТГ, згідно з якою виплачуватимуться кошти сім’ям при народженні дітей. Підтримка родин із дітьми – наш пріоритет.

Поліпшення безпеки – разом із правоохоронними органами працюватимемо над створенням поліцейської станції у громаді, що поліпшить діяльність дільничних інспекторів, а також поступове провадження системи відеоспостереження.

Спільними зусиллями зробимо Борзнянську ОТГ сильною та процвітаючою, щоб молодь була зацікавлена жити та працювати в рідному краї, а не шукати кращої долі деінде. 

Прес-служба обласної організації партії «Наш край»

Ще статті по темі

Back to top button