Суспільство

Які класичні гітари бувають і яка між ними різниця?

В асортименті музичних інструментів, які користуються найбільшою популярністю в світі, чи не найбільший відсоток займають класичні гітари https://muzline.ua/uk/klasychni-hitary/. Вони мають красиве гармонійне звучання, давню історію, майже невичерпний віртуозний потенціал, словом, це ідеальний музичний інструмент для гри соло, в ансамблі та акомпанементу. Якщо ви плануєте навчання — наша стаття стане вам у нагоді, у ній ми з фахівцями музичного інтернет-магазину Музлайн розкажемо про найкращі моделі класичних гітар — що воно собою являють, які бувають і чим відрізняються в серійній лінійці.

Безымянный

Варіанти на вибір

Класичних гітар за різновидом не так вже і багато, — власне, саме класичними вважаються так звані іспанські гітари з нейлонови струнами. Вони мають характерну форму правильної вісімки, гармонічне поєднання пропорцій корпуса і грифа, стандартний за розмірами резонаторний отвір. І все ж таки, існують декілька підвидів класик для різних категорій музикантів:

  • учбові моделі для початківців, у тому числі зменшені гітари для дітей;
  • напів професійні гітари серійного виробництва;
  • майстрові концертні класичні гітари ручної роботи.

Основна різниця між усіма цими категоріями проходить в основному у площині якості звучання — а це у свою чергу торкається таких моментів, як матеріал виробництва, якість зборки, фурнітури і так далі.

Учбові гітари вважаються універсальними, основна вимога для них — це стабільний строй, динамічне стандартне звучання, себто те, що допоможе музиканту-початківцю на перших етапах навчання сформувати правильне уявлення про правильний гітарний звук, його властивості, можливості, характер. Характерною рисою учбових інструментів є також доступна вартість.

Напівпрофесійні класичні гітари чимось схожі на учбові, але для багатьох з характерне більш індивідуальне звучання з впізнаваними відмінностями. Це можна пояснити використанням більш якісної і дорогії деревини, яка має виразніші акустичні властивості. Відповідно і вартість таких інструментів вищаю але не на багато, тому часто напівпрофесійні моделі обирають для навчання, домашнього любительского музикування.

asasdfaseqwef

Топові моделі класичних гітар відрізняються від відповідників з категорії звичайних акустик і електро. За словами експертів інтернет магазину Muzline, найкращі з них виготовляють в майстернях вручну, з мінімальним використанням конвеєрних технологій. Це займає, звичайно, набагато більше часу та потребує найкращих матеріалів, але результат того, безумовно, вартий. На таких гітарах грають професійні академічні музиканти, віртуози фламенко, поціновувачі унікального тембру звучання.

Реклама

Ще статті по темі

Back to top button