Суспільство

Новорічні свята у Чернігові почнуть відзначати з 19-го грудня

У Чернігові заходи з відзначення новорічних та різдвяні свят триватимуть з 19 грудня 2016 року до 19 січня 2017 року.

Організаційному комітету Чернігівської міської ради доручено мером Владиславом Атрошенко розробити та затвердити План заходів з підготовки та проведення новорічних та різдвяних свят, план роботи святкового містечка «Казкова зима» та план розміщення об’єктів торгівлі та святкової експозиції на Алеї Героїв та Красній площі міста на період з 19 грудня 2016 року до 15 січня 2017 року. Відповідальними за це визначено управління культури та туризму та управління архітектури та містобудування Чернігівської міської ради.

Про це ЧЕline повідомили у прес-службі Чернігівської міської ради.

Управлінню житлово-комунального господарства міської ради до 16 грудня доручено забезпечити встановлення та підключення головної новорічної ялинки на території Красної площі та двох живих новорічних ялинок на території Алеї Героїв.

Святкова ілюмінація на Красній площі та Алеї Героїв працюватиме з 19 грудня 2016 року до 19 січня 2017 року з 16:00 до 7:00, а в новорічну ніч з 31 грудня 2016 року на 1 січня 2017 року – цілодобово.

КП «Центральний парк культури та відпочинку» міської ради забезпечуватиме встановлення та роботу міської ковзанки та атракціонного містечка на території Красної площі, що працюватимуть з 19 грудня 2016 року до 31 січня 2017 року.

Під час роботи святкового містечка будуть виступати творчі колективи та солісти міста, відбудеться традиційний конкурс на кращу новорічну іграшку «Вогні новорічної ялинки – 2017».

Відповідно до документу суб’єкти господарювання, що на договірних засадах здійснюватимуть роздрібну торгівлю сувенірною продукцією власного виробництва, кондитерськими виробами, продукцією ресторанного господарства, зобов’язані утримувати торгівельні об’єкти, освітлювальні прилади зовнішнього оформлення, а також територію святкового містечка у належному стані, також дотримуватись правил роботи дрібнороздрібної торговельної мережі.

При цьому структурному підрозділу «Екологічна інспекція» КП «АТП-2528» та управлінню патрульної поліції у м. Чернігові доручено не допускати несанкціоновану торгівлю та свавільне заняття території святкового містечка для цілей господарської діяльності та розміщення додаткових торгівельних об’єктів, які не передбачені планом-схемою розміщення об’єктів торгівлі та святкової експозиції. Крім того, управління патрульної поліції міста вживатиме заходи з організації безпеки дорожнього руху та забезпечення публічної безпеки і порядку в місцях проведення масових заходів. А Чернігівський міський відділ Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Чернігівській області забезпечуватиме дотримання заходів протипожежної безпеки у місцях з масовим перебуванням людей під час святкування.

Матеріально-технічне забезпечення заходів, включаючи підключення об’єктів торгівлі, сценічних комплексів, атракціонного містечка до електричних мереж, буде організоване до 17 грудня.

Управлінню транспорту та зв’язку міської ради доручено внести тимчасові зміни до схем міських автобусних маршрутів на період з 19 грудня 2016 року до 15 січня 2017 року у зв’язку з перекриттям руху транспортних засобів через Красну площу. А також приділити особливу увагу перевезенню мешканців міста у новорічну ніч.

Крім того, суб’єкти господарської діяльності, які на території Красної площі надаватимуть послуги з катання верхи на конях та поні, при здійсненні діяльності повинні дотримуватись затвердженого маршруту пересування, забезпечувати догляд за тваринами та їх охайний вигляд та дотримуватись «Правил благоустрою, забезпечення чистоти, порядку утримання і прибирання вуличних, дворових територій, парків, скверів та додержання тиші в громадських місцях м. Чернігова».

Ще статті по темі

Один коментар

Back to top button