Суспільство

Які породи кішок стали найпопулярнішими в Україні у 2021 році?

Названо десять найпопулярніших серед українців котячих порід. Дані зібрав, проаналізував та оприлюднив єдиний в Україні спеціалізований портал із продажу породистих котів і собак lapa.shop.

Для аналізу використовували такі дані: комерційні запити українців у пошукових системах, спрямовані на купівлю тієї чи іншої породи, а також прямі звернення покупців до lapa.shop.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові кіт стає популярним у соціальних мережах (Відео)

На основі отриманих даних десятка найпопулярніших в Україні котячих порід за підсумком минулого року має такий вигляд:

1. Мейн-куни.
2. Шотландські кішки.
3. Британські кішки.
4. Бенгали.
5. Сфінкси.
6. Сіамські кішки.
7. Бурма.
8. Орієнтали.
9. Сибірські кішки.
10. Регдоли.

Одразу привертає увагу той факт, що вперше за багато років в Україні змінилася порода-лідер: раніше українці найактивніше шукали кошенят-шотландців, але тепер із першого місця їх посунули мейн-куни. Також у трійці найпопулярніших традиційно присутня британська порода.

«Популярність порід-лідерів рейтингу доводить, що мешканці України, як і інших країн, обирають улюбленця, орієнтуючись насамперед на його зовнішні дані. Шотландці подобаються людям через фірмовий бейбі-фейс та особливі вушка. А мейн-куни — через величезний розмір, шикарний хвіст і вуха з китицями. Але водночас, коли люди звертаються по консультацію, виявляється, що вони шукають зовсім інший психотип домашнього улюбленця», — коментує фелінолог (фахівець із котів) сервісу lapa.shop Катерина Югош.

При цьому вона зазначає, що кошеня треба обирати не лише з огляду на зовнішній вигляд, а насамперед звертати увагу на особливості психіки. Так, наприклад, шотландську породу або мейн-кунів можна сміливо назвати котами-універсалами, які підходять багатьом людям. Водночас бенгальські котики — це специфічна порода, що вирізняється підвищеною активністю, і покупці мають бути готовими до цього.

«Хоча, безперечно, той факт, що і мейн-кун, і шотландець названі універсальними котами, зовсім не означає, що вони підходять взагалі всім. Розчарувати може будь-яка порода, якщо вона не підходить конкретній людині. Тому всі охочі придбати кошеня, перш ніж це зробити, неодмінно мають вивчити особливості породи», — наголосила Катерина Югош.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button