Суспільство

Які товари з Чернігівщини користуються попитом у світі

За 9 місяців 2021 р. експорт товарів суб’єктами зовнішньоекономічної діяльності Чернігівщини становив 793 млн дол. США, що майже в 1,5 раза більше, ніж рік тому, імпорт –  329 млн дол. (на 23% більше).

Зовнішньоторговельні операції проводились із партнерами зі 129 країн світу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівська поліція розказала, як безпечно купувати товари в інтернеті

Найсуттєвіші експортні поставки товарів здійснювалися до Китаю – 110 млн дол., Нідерландів – 74 млн дол.,  Азербайджану – 56 млн дол., Індії – 31 млн дол., Бельгії – 30 млн дол. В іноземців користувалися попитом зернові культури, готові харчові продукти, деревина і вироби з деревини, жири та олії тваринного або рослинного походження, папір і картон, насіння і плоди олійних рослин, текстильні матеріали та текстильні вироби, взуття.

Найвагоміші імпортні поставки товарів надходили з Німеччини – 57 млн дол., Білорусі – 46 млн дол., Італії – 31 млн дол., Китаю – 28 млн дол., Литви – 16 млн дол. В імпорті переважали продукція хімічної та пов’язаних із нею галузей промисловості, готові харчові продукти, машини, обладнання та механізми, електротехнічне обладнання, полімерні матеріали, пластмаси та вироби з них, текстильні матеріали та текстильні вироби, папір та картон, засоби наземного транспорту, мінеральні продукти.

Головне управління статистики у Чернігівській області

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button