Суспільство

Купатися заборонено: на Чернігівщині в річці знайшли бактерію-збудник лептоспірозу

Бактерію-збудник лептоспірозу виявили в пробах води з річки Снов, що протікає в місті Сновськ на Чернігівщині. Інформацію ЧЕЛАЙН підтвердила перша заступниця сновського міського голови Марія Єфименко.

«15 липня працівники Сновського відділення Корюківського МРВ ДУ «Чернігівський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» відібрали проби води для дослідження на лептоспіроз із трьох точок річки Снов. У результаті мікробіологічного дослідження води, взятої в зоні відпочинку в районі залізничного мосту, виявлено збудник лептоспірозу», ؘ– розповіла перша заступниця сновського міського голови.

Місцеві жителі про результати досліджень попереджені: в зоні відпочинку, де у пробах води знайшли бактерію-збудник лептоспірозу, встановлено спеціальні інформаційні таблички. Наразі заплановане повторне дослідження стану води.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині зростає рівень захворюваності на кашлюк: закликають вакцинувати дітей

«Заплановано, що повторне дослідження стану води має відбутися 23 липня. Водойма має течію, а отже, цілком імовірно, що бактерія-збудник лептоспірозу «мігрувала» далі. Аби убезпечити місцевих, проведуть повторний забір води», – запевнила Марія Єфименко.

Лептоспіроз – небезпечне інфекційне захворювання, спричинене бактерією Leptospira. Без лікування лептоспіроз може призвести до ураження нирок, ураження печінки, менінгіту чи навіть смерті.Бактерія, що спричиняє лептоспіроз у людей, потрапляє у воду з сечею інфікованих тварин, найчастіше – гризунів. Захворіти на лептоспіроз можна під час купання в заражених водоймах, після контакту з інфікованими тваринами. У тіло людини бактерія лептоспірозу потрапляє через тріщини, порізи чи рани на шкірі або слизові оболонки (очі, ніс, рот).

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Таліна Тарасенко

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button