Суспільство

Якщо влада досі утримує в окремих громадах карантин, то необхідно посилювати їхній бюджет, – депутат облради

*Актуально

Із 11 травня уряд запровадив перше послаблення карантину в Україні. Водночас він запроваджує його новий вид – адаптивний карантин для тих регіонів, де COVID-19, на думку влади, досить сильний для послаблення заходів. Для таких адаптивних регіонів влада дозволила планові операції, якщо навантаження на лікарні не більше 50%. У регіонах із високим рівнем захворюваності триватимуть сурові карантинні обмеження.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Благодійний фонд «Наш край» допоміг ріпкинським медикам

При цьому Прем’єр-міністр наголошує, що відповідальність за сплеск хвороби в певних регіонах після прийняття рішення про адаптивний карантин нестиме місцева влада.

Депутат Чернігівської облради від партії «Наш край» Сергій Баришовець вважає, що перекидання проблем виключно на місцеву владу – це нехтування життям і здоров’ям людей у регіонах. Замість злагодженої роботи всіх гілок та рівнів влади триває пошук крайніх у цій непростій ситуації.

«Партія закликає владу посилити бюджети тих регіонів, де влада запроваджує адаптивний карантин. Адже їхні бюджети й так постраждали від зменшення надходжень через замороження підприємництва та змін до держбюджету, ухвалених після початку загальнонаціонального карантину. Продовження карантинних заходів ще більше послабить фінансову спроможність цих громад боротися з коронавірусом і захищати інтереси своїх жителів», – зазначив депутат від «Нашого краю».

Пресслужба обласної організації ПП «Наш край»

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button