Суспільство

Ялинка з кладовища на центральній площі Сосниці обурила жителів громади

До новорічних свят активно готуються не лише в Чернігові, а й в області. Зокрема по містах та селищах почали встановлювати ялинки.

Встановлення ялинки у Сосниці викликало обурення місцевих жителів, оскільки дерево було видалено працівниками КП «Благоустрій –Сосниця» на території кладовища.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У районних центрах області встановлюють новорічні ялинки

Ялинка на кладовищі була аварійна та становила небезпеку для пам’ятних надгробків та життя людей, які відвідували померлих родичів на кладовищі. Керівництвом комунального підприємства було прийнято рішення про видалення ялинки з кладовища та встановлення її на центральній площі селища без погодження з керівником громади.

Як розповів журналістам ЧЕline голова Сосницької селищної ради Андрій Портний, він перебував у відпустці і про ситуацію щодо новорічного дерева дізнався із соцмереж. Учора, 13 грудня, голова дав вказівку керівництву КП «Благоустрій-Сосниця» про демонтаж ялинки та встановлення іншої.

Нова новорічна ялинка — майже 100-річне дерево, яке було посаджене на день народження власниці 96 років тому. На жаль, власниці вже нема, а її родичі через аварійний стан ялинки звернулися до комунальників з проханням про видалення дерева. Саме ця ялинка і буде встановлена на головній площі Сосниці.

Ялинку з кладовища утилізують, скоріше за все вона буде використана для опалення школи чи дитсадка.

Ще статті по темі

Back to top button