Суспільство

Ялівщина поповниться шістьма різновидами нових дерев

21 березня на території РЛП «Ялівщина» з’явиться більше сотні молодих дерев. Їх висадять під час екологічної акції «Посади своє дерево», яка проходитиме в рамках проєкту озеленення України «Посади мільйон дерев за одну добу».

«Для посадки Чернігівське обласне управління лісового та мисливського господарства безкоштовно дає нам 15 модрин, 30 беріз, 25 дубів звичайних, 15 лип серцелистих. Також плануємо посадити 20 калин і на місцевостях, де спостерігається ерозія ґрунту, ми висадимо саджанці сосни звичайної», – розповів директор комунального закладу «РЛП «Ялівщина» Чернігівської облради Володимир Свердлов.

Усі дерева висадять на місця видалених зелених насаджень. До участі в акції співробітники комунального закладу запрошують усіх чернігівців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Ялівщині перевірили феромонні пастки

За словами керівника комунального закладу, загалом у «Ялівщині» налічується приблизно 80 гектарів чистого соснового лісу на території колишнього ботанічного саду. Тому тут залишилися такі унікальні для нашої місцевості рослини, як катальпи бігнонієвидні, 80 бархатів амурських (у народі їх ще називають корковим деревом), стільки ж і особин чорної сосни. Також тут росте бузок угорський, який занесений до Червоної книги.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button