КультураСуспільство

Єдиний український художник внесений до Книги рекордів Гіннеса – з Чернігівщини

Йдеться про Олександра Бєлозора. Народився у 1963 р. у Чернігові, проте все дитинство провів у Борзні. Далі – навчання живопису в Одесі, творча діяльність у Києві та по всьому світові.

За створення картин під водою, перебуваючи там доволі довго та на немалій глибині, спочатку потрапив до книги рекордів України та пізніше до Книги рекордів Гіннеса.

Про це повідомляє «Чернігівщина туристична запрошує».

О. Бєлозор винайшов власну техніку підводного живопису,  для малювання використовував спеціальну лопаточку — мастихін. Полотна обробляв спеціальним розчином, щоб не намокали і не втрачали форми. На кожній картині, крім назви, вказував море, глибину, на яку довелося зануритися художнику. Найшглибше він занурювався у Червоне море: на 21,5 м.

Його роботи були представлені на понад 30 міжнародних, всеукраїнських, персональних виставках. Про нього, його творчість, напрацювання знято не один документальний фільм. Один із фільмів — «Портрет, написаний глибиною» – став призером фестивалю в Антибах (Франція).

Помер від важкої хвороби у 2017 р., похований у Борзні поруч із батьками.

У Чернігівському обласному художньому музеї ім. Г.Галагана нещодавно відкрилась виставка робіт «З розумом» цього неординарного художника . Нагадуємо: краще попередньо узгодити відвідання музею.

Вашій увазі відеосюжет від «ЧЕЛАЙН».

Ще статті по темі

Back to top button