Суспільство

«єОселя»: мешканці Чернігова – серед тих, хто взяв іпотечний кредит на житло

Майже 200 українців взяли минулого тижня кредити на придбання житла за програмою єОселя на 273 млн грн. З початку дії програми вже 2877 родин отримали пільгові іпотечні кредити на 4 млрд грн. Про це повідомила заступник Міністра економіки України Надія Бігун.

“2877 українських родин вже отримали пільгові іпотечні кредити за урядовою програмою єОселя та можуть реалізувати мрію про власне житло. Загалом банками видано таких кредитів на 4 млрд грн. Лише минулого тижня кредити за програмою взяли майже 200 українців. 60% з них — військовослужбовці та силовики. Для них, як і для медиків, педагогів та науковців, діє пільгова ставка кредитування – 3%. Також ми спостерігаємо зростання попиту на кредити за програмою під 7%, що є доступними для всіх українців, які не мають свого житла. Минулого тижня такі кредити отримали три десятки родин”, – зазначила Надія Бігун.

Зокрема, минулого тижня українці отримали за програмою єОселя 198 кредитів, серед яких:

  • кредити під 3% отримали 115 військовослужбовців та силовиків, 32 педагоги, 19 медиків та 3 науковці;
  • кредити під 7% отримали 26 українців без власного житла та 3 внутрішньо переміщені особи.

Найчастіше кредити брали для придбання житла на вторинному ринку (133 кредити) та у забудовника (60). Також п’ятеро українців взяли кредити на купівлю квартир, що будуються.

Найбільше іпотечних кредитів взяли мешканці:

  • Київської області — 59;
  • міста Києва — 25;
  • Дніпропетровської області — 14;
  • Рівненської, Чернігівської, Хмельницької областей — по 11;
  • Волинської — 7.

Нагадаємо, що скористатись програмою доступного кредитування сьогодні можуть як представники окремих професій, так і громадяни, які не мають у власності житла або хочуть покращити його умови. Для військовослужбовців ЗСУ за контрактом, вчителів, медиків та науковців пільгова ставка складає 3% річних. Для інших категорій — учасників бойових дій, ветеранів, ВПО, інших громадян — ставка іпотеки становить 7%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 63% українських біженців планують повернутися до України

Довідково

Програма єОселя почала свою роботу в жовтні минулого року. Реалізовують програму Мінекономіки, Мінцифри, «Укрфінжитло» та Дія. Банками-партнерами єОселі є Ощадбанк, Приватбанк, Укргазбанк, Глобус банк, Sky Bank та Укрексімбанк.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button