Суспільство

Євробачення 2020: участь ніжинки під загрозою зриву

Участь у музичному конкурсі Євробачення 2020 знаходиться під загрозою зриву. Причиною цього є арешт рахунків «Суспільного мовлення», яке відповідає за трансляцію в Україну міжнародного конкурсу.

Про це повідомляється на сторінці у Facebook українського телерадіокомпанії.

«Не можна говорити про зрив участі України в Євробаченні, адже ліцензійний збір сплачений», — розповів Зураб Аласанія. Проте, за його словами, зараз «Суспільне» не може оплатити поїздку української делегації на пісенний конкурс.

Він не називає потрібну суму, але стверджує, що команда виконавців не має грошей, щоб самостійно сплатити переліт та проживання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дівчина з Ніжина представлятиме Україну на Євробаченні

«Ми не можемо оплатити поїздку наших учасників. Ми навіть не можемо оплатити готель для національної команди України, яку ми щойно оголосили. «Якось, можливо, самі доберетесь» — все, що я можу сказати зараз нашій команді. Це шестеро виконавців і шестеро наших представників», — розповідає пан Аласанія.

У команди виконавців, за його словами, з грошима «зовсім біда». Всі витрати мало брати на себе «Суспільне» й заклало гроші в бюджет, але зараз не має до них доступу.

«Чи є це зривом Євробачення? Ну ні, але так», — резюмував пан Аласанія.

Також Україна зобов’язана відправити ще перед Євробаченням до Нідерландів голову делегації на спеціальну зустріч, але зробити цього зараз також не може.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

По матеріалам ВВС

Ще статті по темі

Back to top button