СпортСуспільство

«Європейський пробіг заради миру» на Чернігівщині (Фото)

22 вересня «Європейський пробіг заради миру» дістався Чернігівщини. Він проходить з нагоди Європейського тижня спорту у рамках всесвітнього заходу «World Harmony and Peace Run».

Учасники пробігу заради миру — це любителі та аматори бігу, спортсмени української збірної з добового забігу. Серед них Юрій Тростенюк — у 2016 році став переможцем ультрамарафону на 5000 км, що проводиться у Нью-Йорку, Світлана Самаріна — у 2019 році перемогла у десятиденному ультрамарафоні марафоні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Меняни-патріоти пробігли вулицями міста (Фото)

Учасників акції на території області супроводжує директор Обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Ігор Лифар. Організатором зустрічей та активностей в рамках забігу на території області виступив Департамент сім’ї, молоді та спорту Чернігівської ОДА.

Зустрічали спортсменів на кордоні Чернігівської та Сумської області — у Коропському районі. Голові Коропської РДА Василю Жуку передали символ забігу — палаючий факел. Разом із марафонцями до Коропа бігли діти та молодь, дорослі. Ті, для кого спорт важливий у житті.

Далі була дистанція до Сосницького району, Менського та міста Чернігова. І всюди до легкоатлетів приєднувалися місцеві прихильники бігу.

У Чернігові своїх колег підтримали юні легкоатлетки. Разом з ними учасники забігу дісталися Центрального парку культури та відпочинку, де відбулася зустріч з керівником Департаменту сім’ї, молоді та спорту Чернігівської ОДА та спортивним активом області.

«Ця акція важлива в першу чергу тому, що вона за мир. По-друге, об’єднує учасників з різних міст, сіл, селищ та країн. Крім того, подібні заходи пропагують здоровий спосіб життя і соціальну активність. Особлива увага приділяється залученню дітей, юнацтва і молоді до активних занять фізичною культурою і спортом. Важливо, що в такий простий спосіб, ми формуємо спортивну культуру і говоримо, що здоровий спосіб життя — це сучасний тренд», — наголосив Андрій Кужель.

У четвер, 24 вересня учасники забігу взяли курс на Славутич, а у п’ятницю через Остер та Десну виручать до Києва, де на НСК «Олімпійський» відбудуться урочистості з нагоди фінішу такої масштабної та важливої акції.

Після перебування на Чернігівщині учасники пробігу візьмуть курс на Київську область.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button