Суспільство

З понеділка у Чернігові, ймовірно, оголосять карантин

Озвучений ще того тижня прогноз головних медика й освітянина міста Владислава Кухаря та Василя Білогури стосовно непотрібності карантину не справдився.

«10 % дітей Чернігова сьогодні не пішли до садка та до школи через застуду. Поки що така ситуація з захворюванням на ГРВІ і грип нас влаштовує. До епідпорогового бар’єру нам ще далеко», — заявляв минулого понеділка в інтерв’ю журналістам ЧЕline начальник міського управління охорони здоров’я Владислав Кухар.

Минув лише тиждень – і на ранковій нараді обидва начальники вже мають іншу інформацію – карантину в закладах освіти, мабуть, не оминути. Нині на грип і ГРВІ захворіли 19,3 % чернігівських школярів. У чернігівських загальноосвітніх школах №2, №3, №7, №9, №18, №21, №23, №29 вже зафіксували високий відсоток хворих на застуду дітей.

І хоч 20-відсотковий епідбар’єр ще досі не перевищений, міський голова Владислав Атрошенко висловив побажання, що дітям таки треба влаштувати вимушені канікули, допоки інфекція не вщухне.

«Треба відпустити цих дітей, нехай уже вдома сидять, а то в школах позаражають одне одного», — заявив міський голова.

Дітей, імовірно, протримають у школах до п’ятниці, якщо за тиждень ситуація не зміниться на краще і хворих не поменшає, з понеділка в закладах освіти оголосять карантин. Начальник міського управління охорони здоров’я не відкидає навіть введення за зиму кількох карантинів.

До речі, в дитячих садках Чернігова ситуація із захворюванням на грип та ГРВІ краща, ніж у школах. Малят на застуду захворіло значно менше.

Ще статті по темі

Back to top button