Суспільство

Із турботою про дітей: четвертий рік у Корюківці меценати утримують футбольну команду

У молодіжній команді «Фаворит» грають місцеві хлопчаки. За чотири роки вони здобули неабияких висот. До прикладу, цьогоріч «Фаворит» зробив сміливу заявку на участь в обласних першолігових перегонах.

Команда існує з легкої руки підприємців Олександра та Людмили Синют. Адже саме вони фінансують «Фаворит».

У телефонній розмові з ЧЕline Людмила Синюта розповіла, що не все в житті робиться за гроші і задля грошей. Особливо, якщо йдеться про дітей. І не лише своїх. Адже в команді грають хлопчаки, батьки яких не можуть купити своїм дітям форму, бутси чи інший потрібний для занять футболом спортивний інвентар.

Тож благодійники ці витрати беруть на себе.

– Коли діти грають на футбольному полі, їхні очі випромінюють щастя. А нам більшої подяки і не треба, – сказала пані Людмила.

А чотири роки тому все починалося з того, що син Олександра і Людмили прийшов до батьків і поділився мрією, що хоче разом зі своїми друзями-однокласниками грати у футбол. Батьки зголосилися допомоги всім, чим зможуть. Організаційних клопотів було вдосталь, але результат того вартий. У перший рік заснування команда посіла третє місце в іграх на першість району.

У наступні роки «Фаворит» піднявся сходинками футбольного п’єдесталу району до І місця, отримавши районні кубки «Перемоги» і «Золота осінь». Людмила Синюта переконана: треба, щоб у житті завжди був той, хто подасть руку допомоги і підтримає, коли складно, особливо в дитинстві. Тож і не дивно, що для юних футболістів жінка стала своєю, а вона вважає хлопчиків рідними.

Фото — «Маяк»

Ще статті по темі

Back to top button