Суспільство

З’єднав сигналом 950 островів світу – феноменальний рекорд чернігівського радіоаматора

Радіоаматор із Чернігова Юрій Кубинський за зв’язок із 950-ма морськими й океанськими островами отримав найпрестижніший серед радіоспортсменів диплом «Islands On The Air», який видається товариством радіолюбителів Великобританії.

Про це повідомляє «Укрінформ».

«Юрій Кучинський відпрацював усі 950 океанських і морських островів, які є в реєстрі, і отримав найкрутіший, найвищого ступеню диплом від товариства радіолюбителів Великобританії. В Україні, мабуть, одним із перших. Сьогодні Юру «переплюнути» вже не можна, тому що островів, яким присвоєні номери, більше просто немає», — зазначає радіоспортсмен з обласного центру Олексій Бачок.

За його словами, аби досягти поставленої мети, Кучинський тривалий час ночами не спав, чекав і слідкував за острівними експедиціями радіоаматорів усього світу, які задовго до виїзду на острів повідомляють про дату виходу звідти в ефір. А потім всіма можливими способами зв’язувався з ними.

«Коли він, поліглот, напівсонний сидить за радіостанцією, переходить з англійської на іспанську, далі на італійську, а потім ще й на телеграфний ключ — це треба бачити і чути!», — із захопленням розповів про товариша Бачок.

Сам володар престижного диплому теж пишається своїм успіхом.

«Я досяг того, про що мріють усі радіолюбителі — 950 островів, до яких ще треба дістатися. А загалом у мене їх більше тисячі, якщо рахувати ще й острови на Дніпрі, Десні, інших річках», — з гордістю сказав Кучинський.

Радіоаматори пояснили, що в міжнародний реєстр заносяться острови світу, з яких хоча б раз хтось виходив в ефір. Диплом «Islands On The Air» видається за зв’язок із більш ніж сотнею островів. Людей, позивний яких був прийнятий на 950 островах, у світі — одиниці.

Ще статті по темі

Один коментар

Back to top button