Суспільство

За добу забруднена вода у Десні подолала приблизно 30 кілометрів та дійшла до села Соколівка на Чернігівщині

За інформацією Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України, на Десні основна маса забрудненої води надійшла до села Соколівка Чернігівського району. Далі за течією зміни фіксуються точково і не скрізь мають однорідний характер.

Забруднення не концентроване та неоднорідне. Тенденція покращення якості води зберігається. За результатами відібраних проб води р.Сейм в селах Манухівка, Чаплищі, Чумакове, Хижки, Мутин та Озаричі встановлено, що вміст розчиненого кисню в межах норми.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині розшукали трьох зниклих дітей, які втекли з ліцею-інтернату

У річці Десна в селах  Шестовиця, Надинівка, Максим, Соколівка вміст розчиненого кисню ще залишається нижче норми, фіксується підвищений вміст заліза загального, марганцю. Перевищень хімічних або високотоксичних компонентів не встановлено.

На Десні сьогодні працює 9 аераційних установок: 6 у Чернігівській області та 3 в Київській. Вони штучно насичують воду киснем, сприяючи прискоренню окислення органічних речовин і допомагаючи природному процесу самоочищення річок.

Наразі спостерігається прискорення процесу очищення. Це підтверджують результати моніторингу, які вказують на стабільне підвищення рівня кисню вздовж усього водного об’єкта.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button