Суспільство

За два тижні в Чернігові почнуть діяти нові правила оформлення вивісок

Із 2 вересня в Чернігові стає обов’язковим дотримання дизайн-коду щодо фасадів і вивісок у центральній частині міста. 17 серпня про це підприємцям нагадав секретар міської ради Олександр Ломако, виступивши на розширеній щотижневій нараді в Чернігівській міській раді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові створюють Хаб соціального партнерства за 52 мільйони гривень

Концепцію з оформлення зовнішніх фасадів будинків і вивісок ухвалено на виконавчому комітеті Чернігівської міської ради 2 вересня 2020 року. Попередньо ця концепція проходила громадське обговорення та регуляторну процедуру.

На прохання підприємців було дано один рік на те, щоб замінити у пріоритетній зоні міста, а саме на вул. Рокоссовського та в центральній частині Чернігова, різноформатні та різнокольорові вивіски на уніфіковані, які затвердили на виконкомі. Всі вимоги до вивісок були заздалегідь прописані та наведені конкретні приклади допустимих і недопустимих вивісок. Стандарти щодо розміру, кольору та шрифту також були прописані.

Із 2 вересня підприємцям, вивіски яких не відповідають затвердженим нормам, а їх у центрі дуже багато, спершу робитимуть приписи, а потім, якщо це не подіє, вивіски демонтують.

За інформацією сайту Чернігівської міської ради

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button