Суспільство

За електроенергію жителі Чернігівщини платитимуть суттєво більше

Одна з найбільш обговорюваних тем нині – підвищення тарифів на електроенергію для населення з 1 червня. У Мережі зазначалося, що відповідне рішення, а також нові тарифи для населення мають бути ухвалені до кінця нинішнього тижня.

Тож саме таке рішення ухвалив Кабінет Міністрів України на засіданні 31 травня. Про це повідомило Міністерство енергетики.

Раніше зазначалося, що підвищення тарифів необхідне, бо українська енергетична система зазнала пошкоджень протягом останніх двох місяців. Тож ситуація в енергосистемі надзвичайно складна. Аби забезпечувати споживачів електроенергією на постійній основі, енергетики працюють на рівні своїх можливостей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У травні троє людей захворіли на ботулізм

Тариф на світло в Україні наразі становить 2,64 гривні за кіловат-годину, незалежно від спожитого обсягу електроенергії.

Утім, уже від завтра, 1 червня, запроваджуються нові тарифи. Диференціації тарифу за обсягом споживання не буде – всі українці мають платити по 4,32 грн за кіловат.

Нова ціна діятиме до 1 травня 2025 року.

Тим часом у Чернігівобленерго нам повідомили, що роз’яснити докладніше ситуацію не можуть, бо не займаються розрахунком вартості електропостачання та не мають стосунку до квитанцій, а тільки обслуговують мережі.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button