Суспільство

За незаконно зрубані новорічні ялинки чернігівців штрафуватимуть

На виконання Доручення Державної екологічної інспекції України та з метою дотримання вимог природоохоронного законодавства під час заготівлі та реалізації хвойних насаджень, Держекоінспекцією у Чернігівській області посилено заходи держаного нагляду за самовільними рубками «новорічних ялинок».

Для попередження порушення природоохоронного законодавства Інспекцією спільно з компетентними органами  погоджено План спільних заходів по охороні хвойних насаджень від незаконного вирубування в передноворічний період 2019 року. Згідно цього Плану у місті та районах області будуть проводитися рейдові роботи, у складі представників державних інспекторів з ОНПС, державної лісової охорони, представників Національної поліції у Чернігівській області та прикордонників.

Нагадуємо,  що згідно з Кодексом про адміністративні правопорушення, порубка, пошкодження та знищення лісових культур і молодняка (ст. 65) тягне за собою накладання штрафу на громадян у розмірі від 85 грн до 170 грн і на посадових осіб від 119 грн до 204 грн. (згідно КУпАП).

Про це ЧЕline повідомили у Державній екологічній інспекції у Чернігівській області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Для Чернігівщини приготували півмільйона новорічних красунь

Крім того, в залежності від діаметру зрізаного стовбура дерева одночасно нараховуються  збитки: в межах населених пунктів за дерево діаметром до 10 см доведеться заплатити 1152 грн; в лісових масивах за дерево діаметром до 10 см доведеться заплатити 453,98 грн.

Крім того, Держекоінспекція у Чернігівській області попереджає, що передбачена відповідальність за порушення порядку придбання чи збуту об’єктів рослинного світу (новорічних  ялинок) без документів, які підтверджують законність їх придбання, що згідно  ст. 88-1 КупАП тягне за собою накладання штрафу від 510  до 1700 грн з конфіскацією об’єктів рослинного світу чи без такої, рішення будуть прийматися відповідними місцевими судами.

Ще статті по темі

Back to top button