Суспільство

За півроку в Ніжині здали кров 500 донорів

Стати донором – благородна та почесна місія. Донорство крові в нашій країні з кожним роком набирає обертів. Особливо важливим воно стало в зв’язку з останніми подіями на сході. Безпечні і надійні запаси крові та її продуктів необхідні скрізь для порятунку життя, для здоров’я людей. Дефіцит донорської крові може мати трагічні наслідки.

На сьогодні в 62 країнах світу національні запаси крові формуються в основному завдяки добровільній здачі крові донорами. В нашій країні є багато людей, яким не все одно, які розуміють, що коли ти здав кров – ти врятував чиєсь життя. Регулярна здача крові корисна для самого донора.

Донори, які здають кров, рідко хворіють респіраторними захворюваннями, рідко страждають онкологічними, серцево-судинними хворобами. Донорство запобігає розвитку атеросклерозу, захворюванням печінки, підшлункової залози. Регулярна здача крові сприяє продовженню молодості, оскільки стимулює кровотворіння і самовідновлення організму.

Безкоштовне донорство виховує в людини високі моральні принципи – доброту, чуйність, патріотизм.

Сьогодні в нашій країні основні зусилля спрямовані на формування здорового покоління, фізично і духовно здорового суспільства, в тому числі і завдяки активній участі населення у донорстві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Серед сіверян шукають донорів з 2- групою крові

Ніжинське відділення переливання крові (ВПК) функціонує при міській лікарні, забезпечує її потребу в крові та її препаратах. За шість місяців цього року кров здали  500 донорів.

Здача крові – це акт гуманізму. Сьогодні ти допоміг комусь, завтра допоможуть тобі або твоїм рідним. Дуже багато приходить донорів на допомогу рідним або друзям. Навіть якщо їхня кров не підходить одній людині, то підійде іншій.

Джерело: Нежатин

Ще статті по темі

Back to top button