Суспільство

За порушення умов найманої праці – штраф майже 112 тисяч гривень

Починаючи з 5 жовтня цього року інспектори праці профільного Управління в області спільно з партнерами провели 56 контрольних заходів щодо виявлення нелегальної зайнятості.

Результат — у 5 роботодавців виявили факти використання найманої праці 15 осіб без належного оформлення трудових відносин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відтепер за булінг у школах каратимуть штрафами вчителів

На порушників накладено фінансові санкції за статтею 265 КЗпП України – 30 мінімальних заробітних плат за одного працівника без належного оформлення трудових відносин, що на даний час становить 111 тисяч 690 гривень.

Нагадаємо, у вересні в області затверджений План спільних превентивних заходів, спрямованих на детінізацію відносин у сфері зайнятості та доходів населення.

Виконавці Плану – Управління Держпраці у Чернігівській області, Головне Управління Державної фіскальної служби у Чернігівській області, Головне Управління Пенсійного фонду України у Чернігівській області, органи місцевого самоврядування, інші соціальні партнери.

У рамках Плану посадовці відомств брали участь у засіданнях при обласній та районних держадміністраціях і виконкомах міських рад; відвідували з превентивними інформаційно-роз’яснювальними заходами колективи підприємств, установ і організацій області, розповідаючи працівникам і керівникам підприємств про переваги легальної праці, недопустимість відсутності оформлення трудових відносин із найманими працівниками; доводили розміри фінансових санкцій та юридичні наслідки порушень законодавства про працю. На сьогодні в області проведено понад 200 інформаційно-роз’яснювальних заходів.

Ще статті по темі

Back to top button