Суспільство

За ремонт та меблі в школі відповідає місцева влада, а не вчителі – Гриневич

Міністерка освіти і науки Лілія Гриневич наголосила, що за ремонт школи та навчальне обладнання відповідають не вчителі, а місцева влада.

Про це вона розповіла в інтерв’ю «УП. Життя».

«Місцева влада повністю відповідає за створення умов роботи школи: комунальні послуги, ремонт, навчальне обладнання. Органи місцевого самоврядування не повинні покладати на вчителів відповідальність за свої зобов’язання.

Місцеві органи можуть попросити школу: «Ми в межах своїх повноважень і грошей відремонтуємо вам дах і коридори. Але нам не вистачить на…, тому просимо, чи ви можете нам допомогти». Тільки такий стиль розмови може бути», – підкреслила Гриневич.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У пошуках молока і сортування шкіл: освітянська нарада у Атрошенка

Нагадаємо, місцева влада не має можливості використати субвенцію НУШ на щось інше, окрім обладнання, меблів та дидактику для першачків.

Українські виробники не встигають вчасно виготовити меблі для школярів, просячи в органів місцевого самоврядування відстрочки.

Субвенція НУШ складає 1,38 мільярда гривень. З цих грошей 386,5 мільйона гривень виділяється на підвищення кваліфікації вчителів, ще 998,7 мільйона – на оснащення початкових класів.

Окрім того, постанова Кабміну від 4 квітня передбачає дофінансування субвенції НУШ з місцевих бюджетів. Пропорції фінансування між субвенцією НУШ та місцевими бюджетами складають: для міст обласного значення – 70% на 30%; для ОТГ – 90% на 10%; для сільської, гірської та території на лінії зіткнення – 95% на 5%.

Джерело: «Нова українська школа»

Ще статті по темі

Back to top button