Суспільство (відео)

У пошуках молока і сортування шкіл: освітянська нарада у Атрошенка (Відео)

Підготовка до нового навчального року, «молочна» інспекція в закладах освіти й обмовки по Фрейду про привілейовані школи. Про це говорили сьогодні на ранковій нараді у Чернігівській міській раді. На ній звітував головний освітянин міста. Перед його виступом показали фільм про основні здобутки і перспективи освітньої галузі.

«У цьому році дітки підуть до школи за новим задумом. Основна мета – створити школу, в якій буде приємно навчатися і яка даватиме не лише знання, а й уміння застосовувати їх на практиці», — розповідає начальник управління освіти Василь Білогура.

Дивно, невже раніше концепція школи базувалася на тому, щоб учням було неприємно навчатися? Але, справедливості заради, останніми роками в освіті Чернігова справді відбулися суттєві зміни на краще.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мертва школа № 10: муніципальний театр абсурду

«Реформа підкріплена фінансово. В державному бюджеті передбачено близько 1 мільярда 998 мільйонів гривень. На Чернігівську область припало 26 мільйонів. На Чернігів – 7,9 мільйона, плюс 3,4 мільйона – з міського бюджету», — говорить начальник управління освіти Василь Білогура.

Як бачимо, з фінансуванням освіти в Чернігові справи непогані. Хоча це не заважає «реформаторам» знімати з педагогів надбавки, закривати школи і нищити професійну освіту.

«З метою раціонального використання бюджетних коштів, уникнення дублювання у 2017 році об’єднали професійні деревообробний та будівельний ліцеї. Економія становила 1 мільйон 560 тисяч гривень. У цьому році прийнято рішення про об’єднання ліцею побуту і училища побутового обслуговування», — розповідає начальник управління освіти Василь Білогура.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У школах міста створюється нове освітнє середовище у рамках НУШ

До речі, чомусь про 10-ту школу, яку міська влада попри протести й батьківські умовляння закрила, ні пари з уст. Мер також чомусь не порушив цього резонансного питання. Натомість міський голова анонсував про незаплановані «молочні» рейди до садочків і шкіл.

«Хоча б на наявність молока в молочних продуктах. Молоко і кишкова паличка», — наголошує Владислав Атрошенко, Чернігівський міський голова.

Також Владислав Атрошенко натякнув, що у майбутньому на фінансове благополуччя можуть розраховувати тільки школи, де навчається багато учнів. Що робити маленьким навчальним закладам? Питання риторичне. Утім, відповідь на нього можуть дати учні та батьки ЗНЗ №10.

Журналіст: Павло Солодовник

Оператор: Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Один коментар

  1. Да учите уже своих чад по заграницам, оставите нашим хоть школы здесь.Чтобы чтото уничтожить ,СНАЧАЛА нужно создать.

Back to top button