Суспільство

За що жителі Городнянської громади отримують виплати в розмірі 52 тисячі гривень

52 тисячі гривень одноразової матеріальної допомоги наразі отримали 150 домогосподарств із прикордонної Городнянської громади. Ця сума – матеріальна допомога для незахищених верств населення з певних старостатів громади, її вони отримали для закупівлі необхідних матеріалів, аби мати чим опалювати свої домівки під час зимового періоду. 

Докладніше про ці виплати в коментарі для ЧЕЛАЙН розповіла секретар Городнянської міської ради Світлана Більська: 

— У нас на території прикордонних населених пунктів, а також тих, що розташовані трохи вглиб громади, працюють кілька різних фондів. Станом на сьогодні необхідну допомогу надають: організація «Данська рада у справах біженців» (Фонд, який виділив допомогу в розмірі 52 тисяч гривень. – Ред.), організація «Людина в біді» (Надання паливних брикетів незахищеним верствам населення з прикордоння. – Ред.), організація «ACTED» (Надання необхідної фінансової допомоги. – Ред.). На жаль, наразі не всі старостинськіокруги громади охоплені допомогою фондів. Утім, ми активно працюємо, щоб уже найближчим часом необхідну підтримку отримали ті жителі громади, які цього потребують. 

Оскільки цьогоріч громада не отримала субвенцію з Державного бюджету, як минулого року, на закупівлю паливних матеріалів для вразливих категорій населення, то всі населені пункти, що розташовані в зоні можливих бойових дій, були передані на фонди, аби останні могли закрити за можливості основні потреби населення. 

З ініціативою виплат у розмірі 52 тис. гривень для закупівлі паливних матеріалів для малозахищених верств населення звернулася «Данська рада у справах біженців». Спершу вони звернулись по інформаційну підтримку до керівництва громади, аби відібрати старостати, які найбільше потребують допомоги. Надалі вони контактували вже зі старостами та діловодами. Представники організації у відібраних населених пунктах проводили зустрічі з населенням, робили анкетування, були психологи. Вони докладно вивчали ситуацію в кожній родині. Для участі впрограмі відібрали, звісно, незахищені верстви населення, цебагатодітні родини, малозабезпечені сім’їлюдей із складнимижиттєвими умовами. Ті, хто зареєстровані та фактично проживають у селах цих (відібраних) старостинських округів: Дроздовицького та Моложавського

Після анкетування відібраним жителям почали надходити кошти в розмірі 52 тисячі гривень. 

Ми розуміємо, що фактично ці кошти виділені для закупівлі необхідних паливних матеріалів, аби жителі громади могли опалювати свої будинки взимку. Та чи контролюється якось представниками фонду витрачання цих коштів? 

— Наскільки я знаю, за словами старост відповідних населених пунктів, вони вибірково проводитимуть перевірки. Але наразі цього не було. 

За словами секретаря Городнянської міської ради Світлани Більської, наразі фінансову допомогу в розмірі 52 тисяч гривень отримали 150 домогосподарств прикордонної громади. І процес виплат продовжується. 

Спілкувалась Таліна Тарасенко

Ще статті по темі

Back to top button