Суспільство

За січень місцеві бюджети Чернігівщини отримали майже півмільярда гривень

У Головному управлінні ДПС в Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області у січні 2020 року надійшло 498,5 млн грн від сплати податків і зборів.

Найбільшу частку у загальній сумі сплачених податків (58 відс.) займає податок на доходи фізичних осіб, якого надійшло 289 млн грн, з них до обласного бюджету спрямовано майже 58 млн грн, решту – до бюджетів об’єднаних територіальних громад та районів.

За рахунок податку на майно (за земельні ділянки, нерухомість та транспорт) забезпечено ще 15,5 відс. доходів бюджетів територіальних громад (77,4 млн гривень). Єдиного податку на підприємницьку діяльність надійшло 107,5 млн гривень (21,6 відс. загальної суми).

Частка решти податків і зборів становить 5 відс. загальної суми надходжень: податку на прибуток сплачено близько 1 млн грн, рентної плати за користування природними ресурсами – 8,6 млн грн, акцизного податку від реалізації алкогольної та тютюнової продукції – 12,7 млн грн, плати за ліцензії на продаж алкогольних напоїв та тютюнових виробів – 1,3 млн гривень.

Значні суми податків у січні сплачено представниками галузі сільського господарства – 132,6 млн грн або 26,6 відс. загальної суми, від установ сфери державного управління, освіти та охорони здоров’я надійшло 106,6 млн грн (21,4 відс.), промисловими підприємствами забезпечено 63,1 млн грн (12,7 відс.).

Від суб’єктів господарювання, що працюють у сфері торгівлі та громадського харчування, надійшло 34 млн грн (6,8 відс. доходів місцевих бюджетів), транспорту – 29,6 млн грн (5,9 відс.), галузі лісового господарства – 8,9 млн грн (1,8 відс.), будівництва – 7,6 млн грн (1,5 відсотка).

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

 Сектор комунікацій Головного управління ДПС у Чернігівській області

Ще статті по темі

Back to top button