Суспільство

За січень працевлаштувалися майже 400 жителів Чернігівщини

У січні цього року працевлаштовано 382 жителі області. Крім того, 41 безробітного скеровано на професійне навчання, 4 – залучено до громадських та інших робіт тимчасового характеру.
Про це повідомляють у Чернігівському обласному центрі зайнятості.

Послугами обласної служби зайнятості в січні поточного року скористалися 8,7 тис. громадян, серед них 8,2 тис. безробітних, які перебували на обліку. 406 осіб охоплено активними заходами сприяння зайнятості.

На 1 лютого в області налічувалось 6,4 тис. безробітних, для яких у базі даних служби зайнятості було 456 вакансій. Це вдвічі менше, ніж рік тому. На кожне вільне робоче місце претендували 14 осіб. Найбільшим попитом серед роботодавців області користуються працівники переробної промисловості, сільського, лісового та рибного господарств, сфери торгівлі та послуг.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Роботодавці Чернігівщини отримали більше 2 мільйонів гривень компенсації за працевлаштування переселенців

Серед переліку професій, що мають найбільший попит: водій автотранспортних засобів, швачка, продавець продовольчих товарів, кондитер, електромонтер, підсобний робітник. Також регіональний ринок праці потребує лікарів і бухгалтерів.

Із пропозиціями роботи можна ознайомитися на сервісі «Єдиний портал вакансій», у телеграм-каналі актуальних вакансій «Робота зараз: Державна служба зайнятості», а також на сайті обласного центру зайнятості.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button