Суспільство

За тиждень Чернігівський рибоохоронний патруль викрив 37 порушень Правил рибальства

З 17 по 24 червня 2021 року державними інспекторами Чернігівського рибоохоронного патруля зафіксовано 37 порушень Правил рибальства. Так, складено 10 протоколів за ч. 4 ст. 85 КУпАП (рибальство із застосуванням заборонених знарядь лову) та 23 протоколи за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення Правил рибальства).

Крім цього, складено чотири акти виявлення безхазяйного майна, згідно з якими з водойм вилучено 11 кг риби та 20 од. сіток.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині рибалки самотужки відремонтували дамбу на ставку (Фото, відео)

Усього в порушників вилучено 30 кг незаконно добутих водних біоресурсів та 31 од. заборонених знарядь лову. Накладено штрафів на суму 2 370 грн. Загальна сума збитків, завданих рибному господарству України, становила 9 884 грн.

Для прикладу, 18 червня в ході проведення рибоохоронного рейду на водоймах Чернігівського району виявлено грубе порушення Правил рибальства. На озері поблизу с. Самійлівка Кіптівської громади місцевий житель виловлював рибу за допомогою 2 од. сіток «ятір». У протизаконний спосіб порушник виловив 11  кг риби: лин – 14 екз., карась сріблястий – 7 екз., щука – 4 екз. та 1 екз. окуня. Завдано збитків рибному господарству України  у розмірі 3 162 грн.

19 червня державним інспектором Чернігівського рибоохоронного патруля на озері поблизу с. Брусилів Киселівської громади Чернігівського району викрито мешканця м. Чернігів, який за допомогою сітки зяберної (одностінної) виловив 3 кг риби: окунь – 12 екз., карась сріблястий – 5 екз., синець – 4 екз., лящ – 2 екз. та 1 екз. лина. Збитки становили 1 088 грн.

На порушників Правил рибальства складено протоколи про адміністративні правопорушення, які направлені до районних судів області для винесення рішення про притягнення винних осіб до відповідальності. Заборонені знаряддя лову та незаконно добуту рибу вилучено.

Джерело: сайт Чернігівського рибоохоронного патруля

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button