Суспільство

За тиждень Чернігівським рибоохоронним патрулем викрито 27 порушень Правил рибальства

З 8 по 15 липня 2021 року державними інспекторами Чернігівського рибоохоронного патруля зафіксовано 27 порушень Правил рибальства. Так, складено шість протоколів за ч. 4 ст. 85 КУпАП (рибальство із застосуванням заборонених знарядь лову) та 15 протоколів за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення Правил рибальства).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У річці на Чернігівщині масово гине риба (Фотофакт)

Крім цього, складено шість актів виявлення безхазяйного майна, згідно яких з водойм вилучено 37 кг риби та 27 од. сіток.

Всього у порушників вилучено 42 кг незаконно добутих водних біоресурсів та 44 од. заборонених знарядь лову. Накладено штрафів на суму 1 640 грн. Загальна сума збитків, завданих рибному господарству України, склала 1 486 грн.

На порушників Правил рибальства складено протоколи про адміністративні правопорушення, які були направлені до районних судів області для винесення рішення про притягнення винних осіб до відповідальності. Заборонені знаряддя лову та незаконно добуту рибу вилучено.

Крім того, з порушниками проведено профілактичні бесіди щодо дотримання Правил рибальства. Зокрема роз’яснено, що відповідно до п. 4.7 Правил любительського і спортивного рибальства сітку «павук» дозволяється використовувати для відлову живця. При цьому розмір «павука» повинен бути не більше 1х1 м з вічком сіткового полотна не більше 10 мм. Сітка «павук» більшого розміру вважається забороненим знаряддям лову.

Джерело: сайт Чернігівського рибоохоронного патруля 

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button