Суспільство

За тиждень Чернігівським рибоохоронним патрулем викрито 53 порушення Правил рибальства

Із 13 по 20 травня 2021 року державними інспекторами Чернігівського рибоохоронного патруля зафіксовано 53 порушення Правил рибальства. Так, складено 15 протоколів за ч. 4 ст. 85 КУпАП (рибальство із застосуванням заборонених знарядь лову) та 32 протоколи за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення Правил рибальства).

Крім цього, складено шість актів виявлення безхазяйного майна, згідно з якими з водойм вилучено 27 кг риби та 37 од. сіток.

«Всього у порушників вилучено 84 кг незаконно добутих водних біоресурсів та 67 од. заборонених знарядь лову. Накладено штрафів на суму 3 270 грн. Загальна сума збитків, завданих рибному господарству України, становила 31 932 грн», – зазначив начальник Управління Держрибагентства у Чернігівській області Микола Каленюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині знову затримали рибалку-браконьєра

Для прикладу, 15 травня на р. Десна поблизу с. Євминка Остерської громади було виявлено 5 од. сіток загальною довжиною 250 метрів, до яких потрапили 6 кг риби. Власників заборонених знарядь лову встановити не вдалося. За результатами складено акти вилучення безгосподарського майна. Сітки та рибу передано на склад Управління для подальшої утилізації.

16 травня в ході проведення рибоохоронного рейду на водоймах Чернігівського району виявлене грубе порушення Правил рибальства. На озері поблизу с. Вознесенське Киселівської громади житель с. Березанка за допомогою сітки поріжної виловив 6 кг риби: плоскирка – 5 екз., по 2 екз. судака і карася сріблястого та по 1 екз. синця і білизни. Збитки, завдані рибному господарству України, обчислюються 1 562 грн.

18 травня на р. Десна, поблизу с. Максаки Менської громади Корюківського району викрито двох місцевих мешканців, які за допомогою двох сіток поріжних виловили 4 кг риби: плоскирка – 22 екз. та синець – 3 екз. Завдано збитків у розмірі 1 003 грн.

На порушників Правил рибальства складено протоколи про адміністративні правопорушення, які будуть направлені до районних судів області для винесення рішення про притягнення винних осіб до відповідальності. Заборонені знаряддя лову та незаконно добуту рибу вилучено.

Джерело: сайт Чернігівського рибоохоронного патруля

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button