Суспільство

За тиждень на Чернігівщині 29 разів порушили Правила рибальства

За тиждень із 30 квітня по 7 травня 2020 року Чернігівським рибоохоронним патрулем зафіксовано 29 порушень Правил рибальства. Так, складено 20 протоколів за ч. 4 ст. 85 КУпАП (рибальство із застосуванням заборонених знарядь лову), з них один на порушення з ознаками кримінального, дев’ять – за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення Правил рибальства).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівським рибоохоронним патрулем протягом тижня виявлено 24 порушення Правил рибальства

«Усього в порушників вилучено 85 кг незаконно добутих водних біоресурсів і 29 од. заборонених знарядь лову. Нараховано штрафів на загальну суму 960 грн. Збитки, завдані рибному господарству, становили 19 210 грн», – зазначив начальник Управління Держрибагентства в Чернігівській області Микола Каленюк.

Для прикладу, 2 травня на р. Десна біля с. Максаки Менського району Чернігівським рибоохоронним патрулем було виявлено жителя м. Борзна із забороненими знаряддями лову.

За допомогою 2 од. сіток правопорушник виловив 4 кг риби: плоскирка – 3 екз., по 2  екз. судака та ляща, 1 екз. синця. Збитки, завдані рибному господарству України, становили 1 547 грн.

6 травня в ході проведення рибоохоронного рейду на водоймах Козелецького району р. Десна біля м. Остер викрито жителя м. Київ, який виловлював рибу за допомогою сітки зяберної (одностінної). До тенет браконьєра потрапили 7 кг риби: плітка – 14 екз. і по 5 екз. ляща й окуня. Завдано збитків у розмірі 2 125 грн.

На порушників складено адміністративні протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справ направлено до районних судів області для винесення рішення про притягнення винних осіб до відповідальності. Рибу та заборонені знаряддя лову вилучено.

Джерело: сайт Чернігівського рибоохоронного патруля

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button