Суспільство

За тиждень сіверські рибалки 45 разів порушили правила

За період із 21 по 28 листопада 2019 року Чернігівським рибоохоронним патрулем зафіксовано 45 порушень Правил рибальства. Так, складено дев’ять протоколів за ч. 4 ст. 85 КУпАП (рибальство із застосуванням заборонених знарядь лову), 27 – за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення правил рибальства) та один – за ст. 88 – 1 КУпАП (порушення порядку придбання, збуту водних біоресурсів).

Крім цього, складено вісім актів виявлення безхазяйного майна, згідно з якими з водойм вилучено 53 кг риби та 47 од. сіток.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поблизу Брусилова рибалка наловив «незаконної» риби більш ніж на 7 тисяч гривень

«Усього в порушників протягом тижня вилучено 64 кг незаконно добутих водних біоресурсів та 57 од. заборонених знарядь лову. Накладено штрафів на загальну суму 2 060 грн. Збитки, завдані рибному господарству, становили 3 604 грн», – зазначив начальник Управління Держрибагентства у Чернігівській області Микола Каленюк.

Для прикладу, 22 листопада під час перевірки потенційних місць незаконної торгівлі водними біоресурсами у м. Чернігів державними інспекторами Чернігівського рибоохоронного патруля на ринку «Нива» викрито місцевого жителя, який торгував 4 кг живої риби (сазан). Документів, які підтверджували б законність придбання водних біоресурсів та сертифіката якості в громадянина не було. На порушника складено протокол за ст. 88 – 1 КУпАП. Санкція статті передбачає накладення штрафу від 540 до 1 700 грн. Матеріали справи передано до Деснянського районного суду м. Чернігова.

25 листопада в Менському районі на озері поблизу с. Блистова було виявлено двох жителів с. Стольне із забороненими знаряддями лову. Браконьєри за допомогою сітки зяберної (одностінної) встигли виловити по 1 екз. щуки, плітки та карася сріблястого, загальною вагою понад 1 кг. Завдано збитків у розмірі 442 грн.

На всіх грубих правопорушників складені протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП, які будуть направлені до районних судів області для притягнення винних осіб до відповідальності. Незаконно добуті водні біоресурси та заборонені знаряддя лову вилучено.

Чернігівський рибоохоронний патруль нагадує, що з 1 листопада діє заборона на лов риби на зимувальних ямах.

 

Джерело: сайт Чернігівського рибоохоронного патруля

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button