Суспільство

За тиждень у правопорушників вилучено 63 кг незаконно добутої риби

У період із 28 березня по 4 квітня 2019 року інспектори Чернігівського рибоохоронного патруля зафіксували 35 порушень законодавства у сфері охорони водних біоресурсів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рибалки за тиждень 33 рази порушили рибоохоронне законодавство

Протягом тижня було складено 15 протоколів за ч.4 ст.85 КУпАП (рибальство із застосуванням заборонених знарядь лову), 11 – за ч.3 ст.85 КУпАП (порушення правил рибальства) та три – за ч.1 ст.88-1 КУпАП (порушення порядку придбання, збуту водних біоресурсів). Також оформлено шість актів виявлення та вилучення безхазяйного майна.

«За даний період у порушників конфісковано 63 кг риби та 59 од. заборонених знарядь лову (сітки). Накладено штрафів на суму 1 240 грн. Збитки, завдані рибним запасам, становили 6 052грн», – підбив підсумки заступник начальника відділу охорони водних біоресурсів Ігор Токарський.

Для прикладу: 2 квітня державними інспекторами Чернігівського рибоохоронного патруля біля с. Воловиця Борзнянського району затримано місцевого жителя. Чоловік на р. Десна сіткою виловив рибу в кількості: лин – 2 шт., карась сріблястий – 2 шт., окунь – 2 шт. та плітка – 1 шт. Завдано збитків на суму 591 грн.

3 квітня на р. Снов біля с. Седнів виявлено двох місцевих мешканців. Порушники за допомогою сіток впіймали 9 екземплярів білизни. Збитки становили 2 295 грн.

4 квітня в тій саме місцевості викрито двох громадян із сіткою поріжною та 4 екз. білизни. Збитки становлять 1 020 грн.

На винних осіб складено адміністративні протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справ направлені до районних судів області для притягнення правопорушників до відповідальності. Незаконно добуті водні біоресурси та заборонені знаряддя лову вилучені.

Нагадуємо, що з 1 квітня на Чернігівщині стартувала нерестова заборона вилову водних біоресурсів.

Джерело: сайт Чернігівськогорибоохоронного патруля

Ще статті по темі

Back to top button