Суспільство

За тиждень викрито 29 порушень Правил рибальства

Із 4 по 11 березня 2021 року державними інспекторами Чернігівського рибоохоронного патруля зафіксовано 29 порушень Правил рибальства. Зокрема, викрито три грубі порушення за ч. 4 ст. 85 КУпАП (рибальство із застосуванням заборонених знарядь лову) та 21 за — ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення Правил рибальства).

Крім цього, складено п’ять актів виявлення безхазяйного майна, згідно з якими з водойм вилучено 6 кг риби та 20 од. сіток.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині норка ласує уловом рибаків

«Усього в порушників за тиждень вилучено 12 кг незаконно добутих водних біоресурсів і 25 од. заборонених знарядь лову. Накладено штрафів (за постановами судів та органів рибоохорони) на суму 2 240 грн. Загальна сума збитків, завданих рибному господарству України, становила 850 грн», – зазначив начальник Управління Держрибагентства у Чернігівській області Микола Каленюк.

Для прикладу, 4 березня в ході проведення рибоохоронного рейду на водоймах області було виявлено двох порушників Правил рибальства. На р. Дніпро, поблизу с. Неданчичі Любецької громади мешканці м. Чернігова за допомогою «драчів» виловили двох сомів, загальною вагою 6 кг. Завдано збитків у розмірі 850 грн.

На порушників складені адміністративні протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП, що були направлені до Ріпкинського районного суду для винесення рішення про притягнення винних осіб до відповідальності. Рибу та заборонені знаряддя лову вилучено.

5 березня на р. Десна поблизу с. Морівськ Деснянської громади рибпатрульними було помічено замасковані під льодом сітки, до яких потрапили щука та два окуні. Власників заборонених знарядь лову встановити не вдалося. Складено акт вилучення безгосподарського майна. Сітки вилучено та передано на склад Управління для подальшої утилізації. Рибу випущено до водойми.

Сайт Чернігівського рибоохоронного патруля

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button