Суспільство

За втручання прокурора звільнено самовільно зайняті 20 га сільгоспугідь

Органи прокуратури області вживають системних заходів представницького реагування, спрямованих на поновлення інтересів держави у сфері землекористування.

Встановлено, що одне з товариств з обмеженою відповідальністю у результаті посіву сільськогосподарських культур самовільно зайняло 2 земельні ділянки площею 4,9 га та 14,7 га на території Талалаївської об’єднаної територіальної громади, які відносяться до земель комунальної власності сільськогосподарського призначення, чим порушило вимоги ст. ст. 125, 126, 211 Земельного кодексу України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До власності громади Куликівського району повернуто земельну ділянку вартістю понад 2 мільйони

Зазначений факт було задокументовано працівниками Головного управління Держгеокадастру у Чернігівській області, якими і розраховано завдані збитки. Хоча шкоду в сумі понад 20 тис грн відшкодовано, проте самовільно зайняті земельні ділянки продовжували перебувати в користуванні товариства.

На усунення порушень прокурор звернувся з позовом до Господарського суду Чернігівської області.

Усвідомлюючи неспростовність наданих прокурором доказів у суді, відповідачем вжито заходів до повернення земельних ділянок у розпорядження територіальної громади.

За таких обставин, постановою Господарського суду Чернігівської області від 14.08.2019 провадження у справі закрито внаслідок добровільного виконання відповідачем позовних вимог прокурора.

Подальша робота з протидії фактам незаконного використання земель триває.

Прес-служба прокуратури Чернігівської області  

Ще статті по темі

Back to top button